Працівників Побузького феронікелевого покарають за те, що захищалися від рейдерів?

, Олена Сідорова

3668За минулорічний рейдерський захват Побузького феронікелевого комбінату, що знаходиться в Голованівському районі, покарають лише працівників підприємства, які захищали свої робочі місця від рейдерів. Про це «КП» повідомив генеральний директор комбінату Олег Беспалов.

– Тих, хто нападав на завод, досі не знайшли. Нічого в судовому порядку поки не розглядалося. Правоохоронці працюють. Відкрили проти мене, проти головного інженера та служби безпеки провадження з приводу того, що наші працівники чинили опір озброєним людям. Виходить, ми винні в тому, що люди з автоматами і в камуфляжі нападали на нас. Ми їх дуже образили цим… Тільки нас затягають по судам, більше нікого. Сподіваємося, що справи будуть доведені до кінця, і що питатимуть не тільки з нас, а й з тих, хто все це організував, – розповів Беспалов.

Натомість в обласній поліції повідомили, що по факту правоохоронці відкрили два кримінальних провадження.

– За фактом хуліганських дій біля ТОВ «ПФК» розпочато досудове розслідування за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України. Також розпочато кримінальне провадження за статтею 15 частиною 3 частиною 2 статті 206 з позначкою 2 Кримінального кодексу («Замах на вчинення протидії законній господарській діяльності»). Ці два кримінальні провадження об’єднані. Зараз працівники поліції проводять досудове розслідування і проводять усі слідчо-розшукові дії, направлені на встановлення всіх обставин події, а саме встановлення осіб, причетних до скоєння даного кримінального правопорушення, – сказала «КП» речник обласної поліції Віталіна Бевзенко.

Нагадаємо, у червні минулого року під час того, як на підприємстві працівники прокуратури проводили слідчі дії, почався штурм ПФК. Озброєні люди в балаклавах намагалися потрапити на територію комбінату. Їм вдалося знешкодити охорону і перекрити контрольно-пропускний пункт. Свої дії вони нікому не пояснювали. Працівникам вдалося відбити атаку, а керівництво опублікувало відкритого листа Президентові, у якому попросило допомогти протидіяти нападникам.

На сьогоднішній день на феронікелевому працює близько двох тисяч людей.

Побузький феронікелевий комбінат – єдине підприємство в Україні та на теренах колишнього Радянського Союзу, де у промисловому масштабі виробляється нікель із бідних окислених нікелемістких руд.
e-max.it: your social media marketing partner