Побузький феронікелевий оговтується після рейдерського штурму (ЕКСКЛЮЗИВНІ КАДРИ)

,

2044Як повідомив «КП» директор Побузького феронікелевого комбінату Олег Беспалов, на сьогоднішній день ситуація на підприємстві спокійна. Ані у вихідні, ані вчора нових спроб захопити ПФК не було. Однак працівники заводу оборонних позицій не здають і в разі чого готові відбити атаку.

– Поки все спокійно, ремонтуємо те, що зламали під час штурму, привели до ладу перший поверх заводоуправління, – розповідає Беспалов. – Підприємство працює стабільно. Деякі працівники приходять і пропонують чергування біля контрольно-пропускного пункту, готові відбити будь-яку атаку в будь-який момент. Можливо, такі провокації ще будуть. Але ми готові – і керівництво, і трудовий колектив – захищати робочі місця і право на нормальне життя.

Нагадаємо, минулого тижня під час того, як на підприємстві працівники прокуратури проводили слідчі дії, почався штурм ПФК. Озброєні люди в балаклавах намагалися потрапити на територію комбінату. Їм вдалося знешкодити охорону і перекрити контрольно-пропускний пункт. Свої дії вони нікому не пояснювали.

– Ми не чинили прокуратурі ніякого опору, – розповідав «КП» події минулого четверга адвокат ПФК Андрій Козанчук. – На підприємство пустили тільки слідчого і двох криміналістів. Їхні вимоги ми добровільно виконали, надали усі необхідні документи. Підстав для силового захоплення не було. Інших людей ми свідомо не пустили, бо боялися провокацій. Те, що сталося потім – стовідсотково спроба рейдерського захоплення. У них план був такий: заходять люди, блокують підприємство і відбирають цінні папери. Але їхній план зірвався. Вони постріляли з автоматів у повітря і поїхали. Очевидно, не очікували, що працівники візьмуть каміння, залізні ломи, дерев’яні палиці і захищатимуть робочі місця. Нам не відомо точно, що це за люди. На жаль, ми не можемо розраховувати на нашу міліцію. На жоден виклик вона не приїхала. Лише СБУ відгукнулася на наш крик про допомогу.

– З озброєними людьми був і колишній акціонер Вахтанг Маскуров, який представлявся новим власником комбінату, – уточнював Беспалов. – Вони показували якісь копії договорів, контрактів і ухвал Донецького суду… Але я принципово не збираюся відмовлятися від посади на чиюсь користь. Це справа мого життя. Гадаю, ще будуть спроби зупинити підприємство, захопити цінні папери...

Як повідомляла «КП», працівники ПФК заявили про рейдерську атаку і опублікували відкритого листа Президентові, у якому просили допомогти протидіяти нападникам.

Тим часом у прокуратурі області пояснили, що керівництво Побузького феронікелевого комбінату і кіровоградські митники підозрюються у зловживанні службовим становищем. Саме тому на виробничому підрозділі в Побузькому за рішенням суду працювали слідчі і проводилися обшуки у головному офісі дирекції ПФК, що в Києві.

На сьогоднішній день на підприємстві працює близько двох тисяч людей.

Побузький феронікелевий комбінат – єдине підприємство в Україні та на теренах колишнього Радянського Союзу, де у промисловому масштабі виробляється нікель із бідних окислених нікелемістких руд.

 

20422043

20452047

20482046

e-max.it: your social media marketing partner