Працівники Побузького феронікелевого комбінату просять Порошенка допомогти в протидії рейдерам

,

Робітники, керівництво та інвестори Побузького феронікелевого комбінату звертаються з відкритим листом до Президента Петра Порошенка допомогти у протидії збройному захопленню ПФК невідомими особами та незаконному блокуванню його продукції. Лист опублікований на сайті підприємства.

«КП» публікує повний текст звернення.

«ПФК є найбільшим роботодавцем не тільки в Побузькому, але й в усій Кіровоградській області. Це містоутворююче підприємство, де зайнято більше третини усіх його жителів. І від ситуації на ньому, залежить добробут кожної сім'ї в селищі. Сьогодні тут виплачуються одні з найвищих заробітних плат в регіоні. Рівень окладів на комбінаті майже на чверть перевищує середню зарплату по країні, регулярно проводиться індексація. На нашому підприємстві склалося багато трудових династій, люди працюють цілими поколіннями. В селищі проживає і працює багато молоді, яка завдяки розвитку підприємства не прагне покинути Побузьке заради заробітку в інших регіонах, а залишитися й розвивати комбінат. Для нас ПФК – це життя!

Інвестор ПФК, Solway Investment Group, працює в Україні вже більше 12 років і за ці роки, завдяки збалансованій інвестиційній політиці (інвестиції склали більше 100 млн. доларів) - перетворив збанкрутіле підприємство в успішно працюючий та соціально відповідальний бізнес. Solway впроваджує в Україні передові міжнародні технології і, в свою чергу, застосовує накопичений на ПФК досвід в інших країнах, ділиться ним з колегами з нашої металургійної галузі – у професіоналізму немає національності та кордонів.

11 червня 2015 року, групою невстановлених людей, був здійснений штурм підприємства. За підробленими документами про зміну власника, 50 озброєних осіб увірвалися на територію комбінату, застосувавши насильницькі дії до співробітників. Зроблені невідомими особами вищезазначені дії із захоплення підприємства та блокування великої партії нікелевої руди і феронікелю, що проходить через Іллічівський морський порт, шляхом винесення суперечливих та вкрай дивних судових рішень Корольовського районного суду м. Житомира, а також проведення синхронних дій прокуратурою Кіровоградської області з обшуку та виїмці документів у офісі дирекції в Києві та у виробничому підрозділі в смт. Побузьке, є незаконним рейдерським захопленням майна Побузького феронікелевого комбінату.

Через ці відверто шахрайські дії невідомих осіб й незаконного вторгнення, може бути перервана робота підприємства. ПФК може працювати до останньої тони руди, але її запаси добігають кінця, комбінат змушений буде зупинитися, причому надовго, так як після порушення ланцюжка поставок і зупинки печі, перезапустити підприємство буде практично неможливо - особливо в ситуації низьких цін на нікель та дефіциту руди - соціальна атмосфера в регіоні повернеться на дванадцять років тому, коли робітники підприємства місяцями не отримували зарплати.

Також, через дії зловмисників, які заарештували готову продукцію з надуманого приводу, комбінат вже зараз порушує умови контракту з постачання феронікелю, що руйнує напрацьовану довгими роками репутацію надійного постачальника великих міжнародних сталеливарних компаній. У разі зупинки підприємства втратить гроші не тільки інвестор, але й ряд європейських банків, що негативно позначиться на привабливості України в особі міжнародного інвестиційного співтовариства. Solway Investment Group - європейська компанія, яка платить податки, піклується про регіон, хоче працювати в сприятливому інвестиційному кліматі, а не відбивати незаконні атаки.

Шановний Пане Президенте, ми знаємо, що на порядку денному України зараз захист національних інтересів та її територіальної цілісності, але мова йде про долі тисяч простих людей, добробут їх сімей, майбутнє їхніх дітей, а значить про майбутнє країни - зараз підприємство, співробітниками якого вони є, опинилося в центрі сумнівної оборудки. Ми переконані, що подібним махінаціям не місце в Україні, яка вступає в нову еру розвитку. У тій Україні, про яку ми мріємо для нас і наших дітей. Пане Президенте, ми просимо Вас розібратися в ситуації, що склалася, допомогти в нашій боротьбі з економічним бандитизмом та корупцією, що відбувається в області в той час, як вся країна об'єднала зусилля задля викорінення проявів корупції та панібратства. Підтримайте нас в нашій боротьбі за справедливість!», – ідеться у відкритому листі, підписи піл яким поставили голова профспілки ПФК Олег Фомін, гендиректор Олег Беспалов і керуючий директор Solway Investment Group Дан Бронштейн.
e-max.it: your social media marketing partner