Активістку «Правого сектору» відпустили під домашній арешт (ФОТО)

, Олена Сідорова

2572Активістка «Правого сектору» Галина Кулібаба перебуватиме під домашнім арештом замість двомісячного тримання під вартою. Таке рішення прийняв Апеляційний суд Кіровоградської області сьогодні, 10 грудня. Наразі суд готується до розгляду апеляційної скарги по останньому із семи затриманих активістів.

Перед цим суд розглядав справу активіста «Правого сектору» Олександра Вергелеса. Його суд вирішив залишити під арештом.

Нагадаємо, раніше Апеляційний суд Кіровоградської області розглянув чотири апеляційні скарги.

У вівторок, 8 грудня, суд прийняв рішення не відпускати на поруки одного із сімох їхніх активістів Сергія Рипаленка, тому бійці «Правого сектору» заблокували залу Апеляційного суду області і вступили в сутичку із поліцією.

Опісля інциденту активістці Марті Кузів змінили міру запобіжного заходу – її суд звільнив на поруки народного депутата від БПП Олега Петренка та командира ДУК «Правий сектор» Андрія Стемпіцького.

Учора, 9 грудня, коли активісти оточили будівлю адмінспоруди, суд залишив під вартою керівника обласного осередку ДУК «Правий сектор» Пилипа Тарана. А іншого активіста Івана Борисова суд відпустив під домашній арешт.

Як уже повідомляла «КП», у неділю, 29 листопада, люди в масках і зі зброєю напали на відділення «Національної лотереї» у центрі Кіровограда. Вони потрощили меблі і забрали з каси 42 тисячі гривень, жорсткі диски з інформацією з відеокамер та комп’ютерний сервер. На ранок стало відомо, що автівку учасників розбійного нападу затримали на об’їзній Кіровограда.

 

e-max.it: your social media marketing partner