На Кіровоградщині масово знищуватимуть бродячих тварин?

, Олена Несен

У зв’язку з можливою епідемією африканської чуми свиней, яка зафіксована на кордонах з Кіровоградщиною, в області у рамках запобіжних заходів зокрема проводитимуться заходи по знищенню бродячих тварин. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук сьогодні, 9 листопада.

– Це стосується всіх територій. Треба провести заходи по знищенню бродячих тварин гуманними способами, – зазначила Атаманук.

Також чиновниця повідомила, що у Гайворонському районі на кордоні з селом Кам'янка Одеської області встановлено карантинний пост.

У районах області, зокрема у Бобринецькому та Вільшанському, відбувається перепис свиноголів'я для наступного спостереження за тваринами.

– Є високі ризики того, що африканська чума буде зафіксована у нашій області. Тому треба провести низку запобіжних заходів, а також передбачити місця зараження тварин для їх спалення, а також кошти з місцевих бюджетів для відшкодування людям збитків за цих тварин, – сказала Атаманчук.

 

У коментарі «КП» Віта Атаманчук зазначила, що наразі ще не вирішено, яким саме способом буде проводитися робота щодо запобігання розповсюдженню африканської чуми серед бродячих тварин.

– Цей напрямок наразі у стані напрацювання. Ми ще не вирішили, на яких територіях які способи застосовуватимуться. Але роботу однозначно необхідно проводити, адже у разі розповсюдження чуми наслідки в нашій області можуть бути дуже серйозними, – сказала Атаманчук.


Нагадаємо, на кордоні з Кіровоградщиною зафіксовано спалах африканської чуми свиней.

Як повідомляла «КП», в облдержадміністрації підготували план дій, як протистояти епідемії африканської чуми свиней.

e-max.it: your social media marketing partner