В ОДА підготували план дій, як протистояти епідемії африканської чуми свиней

,

В ОДА визначилися з планом дій, як протистояти епідемії африканської чуми свиней випадки якої зафіксовані в Одеській та Миколаївській областях на кордоні з Кіровоградщиною, повідомляють в облдержадміністрації.

Відтак, вирішено здійснити чіткий облік свинопоголів’я та заборонити на період карантину переміщення свиней, забезпечити оперативне реагування та своєчасну діагностику кожного випадку загибелі свиней, переведення свиногосподарств на роботу у закритому режимі тощо.

З огляду на дану ситуацію в особливу зону нагляду потрапляють Гайворонський, Голованівський, Ульяновський райони, які межують із Одещиною та Миколаївщиною, а також сусідні з ними райони Вільшанський, Добровеличківський та Новоукраїнський.

В ОДА зазначають, це своєрідна 150 кілометрова зона, де забороняється торгувати живими тваринами, і обмежується продаж свинини.

Профілактичні заходи вживаються і для попередження виникнення та поширення захворювання в дикій фауні. Так, відтерміновано початок мисливського сезону для діагностичного відстрілу дичини, зібраний біологічний матеріал має бути обстежений в лабораторії.
e-max.it: your social media marketing partner