На кордоні з Кіровоградщиною зафіксовано спалах африканської чуми свиней

,

Фахівці Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України зафіксували спалах африканської чуми свиней на двох фермах у селі Кам'яне Одеської області, повідомляє ТСН.

Діагноз африканської чуми був встановлений за результатами лабораторного обстеження загиблих свиней. Відомство проводить термінові заходи щодо ліквідації вогнища інфекції.

На фермах, де було зареєстровано захворювання, містилося 4 свиноматки і 30 поросят, а всього в Кам'яному - 630 голів свиней.

Наразі у Кам’яному оголосили карантин і повідомили селянам, що свиней будуть вилучати і знищувати. Відновлювати поголів’я дозволять лише через півроку.  Люди обурені, адже для більшості – це єдиний дохід.

З одного боку Кам’янки вже встановлені блокпости та відбувається перевірка машин, аби люди не вивезли м’ясо.  Але досі ще не закінчили облаштування могильників, тож трупи тварин валяються прямо на кордоні з Кіровоградською областю.

Раніше африканська чума свиней була зафіксована у Київській та Чернігівській областях. У зв'язку з цим Кабінет міністрів України дозволив обходити мораторій на перевірку бізнесу для інспекції свинарів у разі необхідності.
e-max.it: your social media marketing partner