Інформаційно-ресурсному центру мстять і за «Батьківщину»?

,

1140Публікація «КП» про відкриття молодіжного центру розвитку, яке опинилося під загрозою через те, що керівництво обласної ради, як розповіли газеті джерела в депутатському корпусі, має намір відкрити там більш прибутковий об’єкт – бенкетний зал ресторану, наробила немало галасу. Уже наступного дня після виходу матеріалу в облраді давали прес-конференцію начальник управління власності Андрій Шепель, голова депутатської комісії з питань власності та приватизації Микола Корецький, а також начальник комунального підприємства по управлінню будинками Тадеуш Шилюк.

Представники облради переконували, що Інформаційно-ресурсний центр не виселяють і що договір йому пролонгували. Щоправда, уточнили: без пільг. Мовляв, керівництво організації не зверталося до них із таким проханням до недавнього часу.

Проте директор Інформаційно-ресурсного центру Ірина Жарова, яка теж прийшла на прес-конференцію, аби вже привселюдно заявити про тиск, повідомила: звернення було і адресоване воно голові облради Олександру Чорноіваненку.

– Неправда, що від Інформаційно-ресурсного центру раніше не надходило звернення щодо пільг. До речі, на нашу адресу досі не надійшло жодної відповіді на нього, – заявила вона.

Однак, на думку Миколи Корецького, оренда приміщень, яку зараз сплачує Інформаційно-ресурсний центр, є надто низькою – одна гривня за метр квадратний. Каже, жодна громадська організація в обласному центрі не має такої пільги…

– А до 2010 року партія «Батьківщина» (нині її очолює в області Чорноіваненко – ред.) могла отримувати аналогічні пільги на оренду приміщення під офіс? – риторично запитала Жарова. Ми неприбуткова організація. І нові розцінки для нас непомірні. Мова йде про підвищення більше ніж на 300%! Якщо раніше ми сплачували близько 200 гривень на місяць, то сьогодні хочуть, аби ми платили майже 7 тисяч!

За словами чиновників, пільгове питання вирішуватиметься на найближчій сесії обласної ради і залежатиме від того, наскільки корисним для кіровоградської громадськості є Інформаційно-ресурсний центр.

– Як депутатський корпус вирішить, я не знаю. Але яка віддача від неї, яка користь, що зроблено позитивного в тому плані, щоб цю пільгу можна було з чистою совістю дати? – запитує Тадеуш Шилюк.

– Створення майданчика на Набережній, підтримка молодіжного руху стрітворкаутерів, історичні стенди біля архітектурних пам’яток міста, чемпіонати ролерів та скейтерів, «лінії», проведення міжнародних форумів «Креативне місто», «Мистецьких вихідних», які об’єднали творчу молодь, отримання візків для інвалідів, ряд проектів, реалізованих зі Шведським агентством розвитку, проведення сотень тренінгів, вебінарів і семінарів, підтримка громадських організацій у реалізації їхніх ініціатив, фінансова, консультативна підтримка і чимало іншого, – моментально перелічила уже реалізовані проекти Ірина Жарова, зауваживши, що не приховує той факт, що більшість із них ініційовані свого часу Сергієм Ларіним, Олександром Шаталовим, а потім – Андрієм Ніколаєнком. Відтак, припускає, саме зв’язок з командою попередників є однією з причин шаленого тиску на її організацію. Хоча керівник Центру каже, що співпрацювала, співпрацює і готова й надалі співпрацювати з усіма – головне, щоб було бажання. А його у чинної влади немає.

– Нинішня влада намагається припинити діяльність Інформаційно-ресурсного центру будь-якими способами! Сьогодні у нас відбувається ряд безпідставних перевірок від різних контро­люючих органів, правоохоронців. Ми вимушені закрити центр і сидіти за зачиненими дверима. Все це унеможливлює роботу громадського офісу! – обурюється Ірина Жарова. – Якщо зараз стоїть задача закрити Інформаційно-ресурсний центр, якщо владі він не потрібен, це треба сказати прямо в очі всім громадським організаціям нашого регіону!
e-max.it: your social media marketing partner