Руйнування унікальної Олександрійської Січі заморозили

,

Раніше «КП» писала, що в Олександрії унікальний парк, прообраз Запорізької Січі – Олександрійська Січ – руйнується. Тоді на сполох били тамтешні активісти. Зараз загибеллю  об’єкта зацікавилася депутатська комісія із земельних питань. Про це повідомив голова громадської організації «Козацький звичай» Сергій Григор’єв, пише «Моя Олександрія».

За його словами, ситуація розгорнулася відразу в декількох напрямках. По-перше, відкрито кримінальне провадження по захопленню землі, яке ще триває. По-друге, в суді розглядається цивільний позов щодо захоплення території. Але найголовніше, – це по-третє, – будівництво вдалося заморозити, роботи не ведуться.

У травні цього року земельна комісія підписала акт, в якому запропонувала вилучити ділянку у кооперативу «Черемшина» і передати її учасникам АТО.

– Необхідно затвердити все це рішенням виконкому, сесії або іншим шляхом, дозволеним законодавством, –  каже Григор'єв. –  І тоді парк отримає друге життя. Ідея в тому, що люди жертвують своїм правом приватизації, яке є у кожної людини, заради створення історико-культурного туристичного центру «Козацький звичай», – підсумував він.

Нагадаємо, знищення заповідника почалося наприкінці березня. Там безжально корчували дерева і вирівнювали грунт.

Голова кооперативу «Черемшина» Олег Федоренко тоді пояснив, що там будуються дачі. Щоб врятувати заповідник, організація направила звернення в безліч інстанцій з проханням втрутитися в ситуацію.
e-max.it: your social media marketing partner