В Олександрії руйнується унікальний парк

,

Єдиний в Олександрії праобраз Запорізької Січі – Олександрійська Січ – руйнується, б’ють на сполох тамтешні активісти, пише «Моя Олександрія».

Природний амфітеатр, за яким доглядають козаки, – популярне місце проведення народних свят. Заповідник створений на занедбаних дачах у 2008 році. Козацьке містечко має і кілька дерев'яних споруд.

Як розповів керівник організації «Козацький звичай» Сергій Григор'єв, знищення заповідника почалося наприкінці березня. Нині там безжально корчують дерева і вирівнюють землю.

– Приблизно на метр знято верхній шар ґрунту, знищені фруктові дерева, прибираються природні ландшафтні вигини, – констатує він.

Тим часом керівник дачного кооперативу, до якого належить Січ Олег Федоренко пояснює: ідея реконструкції території належить дачникам.

– Ситуація в тому, що територія, де нібито козаки, – це дачний кооператив, – пояснює Федоренко. – Їм виділялася земля для проведення тимчасових заходів, наприклад, Івана Купала. Але вона не зареєстрована за ними, тому заявляти, що щось ламається, знищується, з їхнього боку некоректно. Це роблять члени кооперативу, щоб далі посадити нові дерева і використовувати територію під дачі.

Однак козаки заявляють, що Січ свого часу зарахували до переліку міських об'єктів зеленого туризму. Також розроблена інвестиційна програма її розвитку. Тож аби врятувати заповідник, організація склала і направила звернення до різних інстанцій з проханням втрутитися в ситуацію.
e-max.it: your social media marketing partner