Півсотні екс-працівників Ульяновської сортодослідної станції пікетували Міністерство аграрної політики

,

Півсотні жителів села Новоселиця Ульяновського району їздили пікетувати Міністерство аграрної політики сьогодні, 18 серпня, повідомляють «КП» активісти. З плакатами «Павленко, виконай свою обіцянку!», «Ні рейдерству землі!» вони вимагали, аби міністерство дотрималося своїх обіцянок і віддало їм розпайовану землю. Протягом двадцяти днів працівники мають отримати відповідь від можновладців. Якщо реакція не надійде – на 22-й день, а саме 9 вересня, селяни перекриють автобан державного значення.

Активісти розповідають, що з 10:00 до 13:00 вони стояли під міністерством. До них долучалися і прохожі кияни.

– Все пройшло спокійно і мирно, – розповідає помічник активістів Зінаїда Мельник. – До нас вийшли перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Ярослав Краснопольський та начальник департаменту держмайна. Вони подивилися, що справді приїхали тільки трудівники і пенсіонери, бо вони спочатку думали, що куплені зібралися. Ми їм розказали про фактичний стан справ на станції. Краснопольський сказав, що над питанням по розпаюванню вони працюють, що є спеціальна дорожня карта, де можна слідкувати за виконанням обіцянки. Сказав, що через 20 днів буде відповідь. Сподіваюся, нас почують. А якщо не дотримають слова – у нас є подальший план дій, бо люди налаштовані серйозно і готові йти до кінця.

Нагадаємо, селяни вимагають від міністерства анулювати наказ про реорганізацію державних сортодослідних станцій, що надав змогу державному підприємству «Центр сертифікації та експертизи насіння та садівного матеріалу» викинути на вулицю сотні працівників, по-варварськи заволодіти майном, землею і коштами за продукцію.

– Дайте нам землю, ми зробимо колективне господарство і будемо хазяйнувати, – говорила «КП» пенсіонерка Марія Бондар. – Нас 133 людей, які чекають розпаювання. Я вже старенька, я хочу землю мати, щоб було що дітям залишити. Ми відправили у міністерство вимоги, але відповіді ніякої. Люди сказали, що допоможуть всім районом. Перша акція була мирна, ми попереджали, що може бути далі.
e-max.it: your social media marketing partner