Лікаря, який ледь не занапастив трирічного хлопчика, не покарають

,

Лікаря Кіровоградської обласної дитячої лікарні, через халатність якого ледь не загинув трирічний хлопчик, не покарають, оскільки медику вже винесли догану та відправили на переатестацію. Про це у коментарі «КП» повідомив головний лікар медзакладу Василь Хорощак.

–Спочатку ці лікарі отримали догани. Ми провели повторно комісію і ті недоліки, порушення, що знайшли в виконанні посадових інструкцій під час роботи, стануть підставою головним лікарям притягнути винних до відповідальності. Ми доручили прийняти рішення до 25 серпня та повідомити про них нас і постраждалих, – прокоментував «КП» керівник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко.

Однак головний лікар дитячої обласної лікарні Василь Хорощак у свою чергу зазначив, що вдруге карати медика не буде.

– Згідно з Кодексом законів про працю, він покараний. Йому винесли догану і направили на позачергову переатестацію. Вже є наказ. Двічі з одного й того ж приводу людей не карають. Його вже покарали, – заявив Хорощак.

Нагадаємо, минулого місяця у Кіровограді лікарі ледь не занапастили трирічного хлопчика – вони вчасно не розгледіли у дитини апендицит. Трирічний малюк більше доби кричав від страшного болю. Прооперували його лише на другу добу. У стражданнях, які довелося пережити дитині, рідні звинувачують лікарів обласної дитячої та першої міської лікарень.
e-max.it: your social media marketing partner