Паралельний світ: у профільному міністерстві заявляють, що рятують сортодослідні станції в області

,

Генеральний директор ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садівного матеріалу» Віталій Войченко заявляє, що вжиті керівництвом центру заходи дозволили запобігти виникненню нових боргів перед бюджетом та працівниками Кіровоградської філії та Кіровоградської сортодослідної станції, повідомляє сайт Міністерства аграрної політики та продовольства.

Згідно з інформацією відомства, попри реорганізацію, вдалося досягти позитивних фінансових та господарських показників.

«Наразі в штаті працюють 38 чоловік, ще 23 – за цивільно-правовими угодами. Середньомісячна оплата праці – 2067,43 грн. Збір ранніх зернових проводиться в штатному режимі та в оптимальні строки. Досягнутий показник із врожайності дорівнює 41 ц/га, у той час коли середня по області – лише 33,2 ц/га. Кошти від реалізації продукції спрямовуються на рахунки підприємства як юридичної особи та повертаються структурним підрозділам відповідно до фінплану», – зауважують у міністерстві.

Разом із тим там заявляють, що питання стосовно роздержавлення підприємства та розпаювання земель вирішуватиметься лише після стабілізації роботи компанії, завершення реорганізації та належного оформлення відповідної документації.

– Після прийняття такого рішення, працівники та ветерани центру зможуть стати повноправними господарями власних земельних ділянок, – заявив Войченко.

Нагадаємо, колишній директор Кіровоградської сортодослідної станції (село Новоселиця Ульяновського району) Леонід Соколюк повідомив «КП», що після реорганізації почався занепад підприємства, а заробітна плата працівників зменшилася удвічі. Він також наголосив, що врожаї, які збирають на полях станції, мають найнижчий показник по району.

Крім того, за словами Соколюка, ще у квітні міністр Павленко пообіцяв, що землі держпідприємств будуть розпайовані і працівники отримають землю, однак усе залишилося на рівні обіцянки. Власне, така ситуація змусила людей влаштувати акцію протесту.
e-max.it: your social media marketing partner