У Кіровограді містяни вийшли на протест проти лікарської халатності

,

2160Кількадесят кіровоградців, рідні яких постраждали внаслідок халатності людей у білих халатах, вийшли на пікет до департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, сьогодні, 30 липня.Вони тримали у руках транспаранти з риторичними запитаннями: «Скільки можна гробити наших дітей?», «Замість покарання – курсові навчання?», «Халатність та байдужість лікарів довела до смерті мого сина», а також – фото близьких, які, впевнені, померли саме з вини лікарів.

– Ми хочемо, щоб усе було по закону. Ми сьогодні дійшли до того, що безпечніше лікуватися вдома, аніж у лікарнях! І до цього призвела в тому числі безкарність лікарів. Скільки це ще триватиме? Скільки людей має померти від халатності, щоб влада нарешті почала щось робити? – риторично запитують учасники пікету.

До мітингарів вийшла заступник директора департаменту охорони здоров’я Наталія Горбенко. Вислухавши обурення, чиновниця погодилася, що покарання у вигляді курсів не є нормальним і запевнила, що справи лікарів, звільнення яких вимагають учасники акції, ще раз розглянуть на комісії.

Разом із тим люди закликали народного депутата Костянтина Яриніча, який представляє медичну сферу, втрутитися у ситуацію і взяти участь у роботі комісії.

– Ми закликаємо Костянтина Яриніча почати медичні реформи тут і зараз, у Кіровограді. Він обіцяв вилікувати Україну, ми пропонуємо йому вилікувати медицину на регіональному рівні, тому що корупція, безвідповідальність лікарів, їхня халатність гублять людські життя, – звернулася Бородіна.

Як уже повідомляла «КП», нещодавно у Кіровограді лікарі ледь не занапастили трирічного хлопчика. Вони вчасно не розгледіли у дитини апендицит. Однак медиків, вину яких очевидною вважає навіть губернатор, карати не поспішають. За помилку лікаря дитячої обласної лікарні відправили на медичні курси.
e-max.it: your social media marketing partner