Замість дипломів, міністерство пропонує випускникам ПТУ вступати до вишів на підставі листа

,

Випускники професійно-технічних навчальних закладів не можуть отримати вчасно дипломів кваліфікованого робітника або молодшого спеціаліста, а відтак не зможуть подавати документи на продовження навчання до вишів. Натомість Міністерство освіти пропонує керівникам вищих навчальних закладів приймати таких випускників, керуючись відомчим листом, йдеться на сайті МОНу.

Як уточнюють у профільному міністерстві, причина криється «у численних технічних проблемах, які виникають при виготовленні дипломів освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника та молодшого спеціаліста», йдеться на сайті відомства.

Проте, зауважують у міністерстві, абітурієнти, які вступають на навчання до вищих навчальних закладів на основі отриманого освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника або молодшого спеціаліста зможуть взяти участь у вступній кампанії без оригіналів дипломів кваліфікованого робітника або молодшого спеціаліста на підставі листа.

«Міністерство освіти і науки України дозволяє приймати від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст», освітнього ступеня – бакалавр, документи без оригіналів дипломів кваліфікованого робітника, молодшого спеціаліста і додатків до них за умови подання оригіналів документів до моменту виконання зазначеними категоріями абітурієнтів вимог до зарахування», – йдеться у документі.

Разом із тим, у міністерстві зазначили «КП», що ситуація з дипломами у найближчі дні вирішиться.

– Уся справа в тому, що цього року навчальним закладам дозволити самостійно видавати дипломи. Міністерство затверджує лише зміст. Тому виникла така ситуація з друком. Але, думаю, за два-три дні проблема вирішиться, – сказав заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти Микола Фоменко.

 

Як уже повідомляла «КП», випускниуки Кіхровоградського кібернетико-технічного коледжу скаржаться на відстутність дипломів.

e-max.it: your social media marketing partner