На Побузькому феронікелевому звертають увагу, що під час спроби захоплення підприємства використовувалися рішення судів із непідконтрольних територій

,

Заступник генерального директора Побузького феронікелевого комбінату Рустам Джамгуров заявляє про використання рішень судів із непідконтрольних Україні територій при спробі захоплення майна підприємства, пише УНІАН.

За його словами, група осіб, які намагалися захопити підприємство, скористалася незареєстрованим судовим рішенням, яке передбачає відчуження виробничих потужностей ПФК з правом їх подальшого продажу.

-У даному випадку за рішенням донецького суду, датованим 2013 роком, зловмисники приїхали і зняли всі обмеження щодо продажу майна і продали дане майно іншій фірмі. Система реєстрації України не змогла захистити законного власника і відкрила «зелене світло» для заволодіння цим майном, - сказав він.

За словами Джамгурова, керівництво підприємства успішно оскаржило незаконні рішення судів, проте даний випадок створює небезпечний прецедент.

-У зв'язку з тими подіями, які у нас відбуваються на сході країни, у зловмисників є можливість користуватися печатками і архівами тих судів, які розташовані на території, що не підконтрольна українській владі, і одержувати рішення «заднім числом», - зазначив він.

У цьому зв'язку заступник гендиректора ПФК сказав, що керівництву країни необхідно законодавчо врегулювати питання легітимності рішень судів, які розташовані на непідконтрольній території.

-Важливий аспект - рішення «задніми числами» в донецьких судах, які не зареєстровані в судовому реєстрі. Я думаю, що тут навіть не треба законодавчих змін, тут необхідно Міністерству юстиції дати певні роз'яснення, яким чином ці рішення делегітимізувати», - додав Джамгуров.

Як раніше повідомляла «КП», працівники ПФК заявили про рейдерську атаку на підприємство 11 червня.

e-max.it: your social media marketing partner