Звільненого головлікаря Маловисківської ветлікарні суд поновив на роботі

,

Звільненого начальника Маловисківської районної ветеринарної лікарні Дмитра Тернового, проти якого колектив лікарні влаштовував акції протесту і висловлював йому недовіру, райсуд поновив на роботі минулого тижня. А вже наступного дня він сам написав заяву на звільнення.

– Було судове засідання. Мене поновили на роботі. Але наступного дня я вже звільнився за згодою сторін. Чому? Тому що сенсу залишатися на роботі не було. Це моя позиція, – повідомив «КП» Терновий.

Причин для свого звільнення екс-ветлікар називає кілька.

– Поки я був звільнений – оптимізацію штату ніхто не зробив. Людей за два місяці ніхто не попередив про зменшення робочого дня або робочого тижня. Чотириста тисяч гривень на заробітну плату, як не вистачає, так і не вистачало. А далі що? Я не хочу бути крайнім. Нехай тепер покажуть, як працюють, виконують кошторис. Я його виконував два з половиною роки, пропрацював загалом тринадцять років у ветеринарії, добросовісно платив податки. До речі, мене хвилює такий факт: залишається невизначеним питання щодо нецільового використання коштів, адже йде оплата за майно, заробітну плату охоронцям із бюджету ветлікарні, а майно рахується на балансі управління. Хто за це відповідатиме?!

Судовим рішенням Маловисківського районного суду, каже Терновий, його не лише поновили на роботі, а й зобов’язали районне ветеринарне управління заплатити йому компенсацію з дня незаконного його звільнення – 30 березня.

– Я позивався і на компенсацію, тож суд це визнав. Усю суму – мені вже виплачено.

Нагадаємо, «КП» неодноразово писала про напружені стосунки між Дмитром Терновим та його колективом. Останні влаштовували кілька разів акції протесту, збирали профспілкові збори та висловлювали недовіру. Врешті – до районної ветлікарні приїхала перевірка з обласного ветеринарного управління. Сам Терновий ці перевірки вважав спланованими та упередженими.

– Уявіть собі – кожного місяця якісь перевірки. Де ви таке бачили, в якому законодавстві це написано, по якому закону вони взагалі живуть? Сьогодні приїжджає комісія з десяти людей і каже, що робитиме інвентаризацію. Завгосп відкриває їм двері, де вугілля, вони кажуть, ви корупціонери. Я кажу, та ви б може його якось перевантажили... От яка це перевірка, це що, рейдерське захоплення? Я голосував за зміни. Оце хіба такі зміни? Прийшла вказівка керівника знищити! Почекайте, а який же захист? У людини повинен бути якийсь захист, – тоді обурювався «КП» Дмитро Терновий, який наразі, каже, домігся справедливості.
e-max.it: your social media marketing partner