У Малій Висці таки звільнили головлікаря ветлікарні

,

Після кількох акцій протесту та перевірки, головного лікаря Маловисківської районної ветлікарні Дмитра Тернового звільнили. Проте він із таким рішенням не згодний і націлений оскаржувати його в суді.

Про напружені стосунки між колективом ветлікарні та їхнім начальником, «КП» уже розповідала. Тоді люди заявляли, що їм несила терпіти поведінку керівника, мовляв, апетити його розгулялися і аж надто сильно б’ють по кишені як власній, так і державній. Сам очільник ветлікарні звинувачення спростовував і називав усе замовленням, запевняючи, що працює так, як написано в законі.

Втім, остаточний вердикт у цій ситуації винесла обласна перевірка. На підставі виснов­ків ревізорів Дмитра Тернового звільнили. Працівники таким рішенням задоволені.

– Нарешті його звільнили. Не захотів по нормальному, пішов за статтею, – коротко характеризують звільнення свого керівника працівники маловисківської ветлікарні.

Сам же Терновий категорично не погоджується з таким рішенням і каже, підстав для звільнення не було.

– Чому мене звільнили? Якщо чесно, мені це дуже дивно. Формулювання просте: стаття 41 пункт 1 Кодексу Законів про Працю за багаторазове порушення норм трудової та виконавської дисципліни. Це при тому, що в мене жодної догани немає, пройдена атестація, курси підвищення кваліфікаціє і все інше! Ну, розумієте, мабуть, така справедливість у нашій державі, – коментує він, а саму перевірку називає упередженою. Тому найближчим часом планує оскаржувати своє звільнення.

– Сьогодні я був у юристів, вони звичайно посміялися, покрутили пальцем. Сказали, що це все незаконно і рекомендували мені оскаржувати це рішення. Я, мабуть, прислухаюсь до них, бо не вважаю себе винним, що мене зробили монстром чи взагалі кимось, – упевнено заявляє екс-лікар ветлікарні.

Проте висновки обласної перевірки – це не єдина причина звільнення Тернового. В.о. начальника Маловисківського районного управління ветеринарної медицини Олександр Коваленко розповідає «КП», що насправді головну роль у питанні зіграла висловлена колективом недовіра.

– У нас були профспілкові збори і йому висловили недовіру. Протокол зборів – не на один листок. Перевірка – не основне, там іде недовіра профспілкових зборів колективу. Засідання проводилися двічі, де колектив оголошував йому недовіру. На перші збори він не з’явився, а на другі вже прийшов примусово! – пояснив «КП» Коваленко.
e-max.it: your social media marketing partner