За посаду ректора педуніверситету борються Семенюк і Бабенко

,

Сьогодні ввечері – максимум завтра вранці – стане відомо, кого викладачі й студенти Кіровоградського педуніверситету імені Винниченка обрали своїм ректором. У ці хвилини ще триває голосування.

Як повідомив «КП» голова виборчої комісії Віктор Куліш, за посаду змагаються чинний ректор Олег Семенюк і декан мистецького факультету Леонід Бабенко.

– Після 15 години в присутності спостерігачів і кандидатів відбудеться підрахунок голосів і визначення переможця виборів ректора, – уточнює Куліш. – Від кожного факультету присутні представники серед членів комісії. Всього має проголосувати 510 осіб. Вибори відбудуться, якщо проголосує більше, ніж половина виборців від загального списку. Тобто, якщо за кандидата віддадуть голоси більше 255 осіб. Якщо така кількість не набереться, вибори вважатимуться недійсними і призначатимуться перевибори.

У виборах ректора беруть участь усі наукові, науково-педагогічні, педагогічні працівники університету, виборні представники з числа інших категорій працівників та виборні представники з числа студентів.

Матимуть змогу проголосувати й ті, хто навчаються в аспірантурі й докторантурі університету.

Як раніше повідомляв «КП» Олег Семенюк, особисто він готовий продовжувати керувати педуніверситетом.

– Я готовий ще керувати університетом, подав документи, колектив знає, я їм повідомив про це. А там подивимося, як воно буде, – сказав Семенюк.
e-max.it: your social media marketing partner