Прокуратура підозрює керівництво ПФК і митників у зловживанні службовим становищем

,

Прокуратура області підозрює керівництво Побузького феронікелевого комбінату та працівників кіровоградської митниці у зловживанні службовим становищем, повідомили у відомстві.

Зокрема там уточнили, що наразі відбувається досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке розпочали через підозри у зловживанні посадовими особами Кіровоградської митниці у співучасті із службовими особами ТОВ «Побужський феронікелевий комбінат» з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ «Побужський феронікелевий комбінат» та ТОВ «Олександрія-Лідер» у вигляді несплати обов’язкових митних та податкових платежів, а також через внесення службовими особами ТОВ «Побужський феронікелевий комбінат» завідомо неправдивих відомостей до вантажно-митних декларацій, через відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом службовими особами ТОВ «Олександрія-Лідер» за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Побужський феронікелевий комбінат».

У прокуратурі області зауважують, що за рішенням суду здійснено ряд слідчих дій, у тому числі обшуки на виробничому підрозділі в Побузькому та у головному офісі дирекції ПФК, що в Києві.

Крім того, правоохоронці внесено відомості до ЄРДР за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу за фактом опору адміністрації ПФК правоохоронцям.

– Керівництво ПФК шляхом організації «живої стіни» із працівників підприємства, блокували вхід та заважали слідчому, процесуальним керівникам та співробітникам УМВС в області, які перебували у форменому одязі, потрапити на територію комбінату та належним чином провести санкціоновані судом слідчі дії, – уточнили у прокуратурі.

Як уже повідомляла «КП», працівники ПФК написали відкритого листа Президентові, у якому просять його допомогти протидіяти рейдерам.
e-max.it: your social media marketing partner