Кузьменко наказав перевірити роботу «швидкої», яка не врятувала 21-річного хлопця

,

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко відреагував на публікацію «КП», у якій кіровоградка Людмила Яніна розповіла, що бригада «швидкої» не надала належної допомоги її сину, в результаті чого він помер. Очільник регіону доручив підлеглим розібратися у ситуації і доповісти йому особисто.

–У «Кіровоградській правді» вийшла публікація, в якій жінка звертається до голови облдерж­адміністрації з приводу розслідування ситуації, за якої помер її син. За словами матері, медики «швидкої» не надали своєчасної допомоги, переплутали її сина з іншим пацієнтом, у результаті все завершилося трагічно. Прошу фахівців охорони здоров’я розібратися у критичних фактах і поінформувати мене, як працюють медики «швидкої». Бо лікарі зараз стверджують, що хворий не скаржився на серце, а мама розповідає зовсім інше. Треба розслідувати цей трагічний випадок і не допустити подібного в майбутньому, – наголосив Кузьменко.

Нагадаємо, минулого тижня«КП» опублікувала розповідь кіровоградки Людмили Яніної, яка стверджує, що втратила сина через недбальство бригади «швидкої». За словами жінки, медики проігнорували скарги 21-річного Олександра  на біль у серці, не зробили кардіо­граму і, безпідставно назвавши його наркоманом, порадили його нареченій триматися від нього подалі. І наречена, і мати 21-річного Олександра Яніна впевнені: Саша помер, бо медики прий­няли його за наркомана і не надали належної допомоги.

– Як можна було не зробити кардіограму, якщо у сина так боліло серце? Як можна було так по-нехлюйському поставитися до нього? Як можна було вирішити, що він наркоман?! На яких підставах лікарі зробили такі висновки?! Якщо у хлопця заболіло серце, то він наркоман?! Так, у нашому будинку живуть наркомани. Може, «швидка» до них і виїжджала раніше, але до чого тут моя дитина?! – риторично запитувала згорьована мати.

У свою чергу медики заперечили той факт, що хлопець скаржився на біль у серці. Керівник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області Олександр Ярошенко, посилаючись на розповіді своїх підлеглих та на записи у картці, запевнив: ані болю в серці, ані звинувачення у наркоманії не було.

– Причина виклику – ситуаційна­ реакція. Як розповідав наш лікар, коли він збирав анамнез, зі слів хворого, стан погіршився після скандалу на вулиці, після чого викликали «швидку» допомогу. Ніяких скарг на біль у серці не було. Нічого не було. Скарги були на тремтіння, слабкість, оніміння, ниючий біль у ногах і потемнення в очах. Жодних скарг на серцево-судинну систему не було. Тому наш лікар прийняв рішення: «Корвалолу» 50 крапель і «Папаверин» із «Димедролом». Тиск 140 на 80, пульс 82, стан покращився. Бригада поїхала. Не було ніяких скарг на серце, – уп’яте повторював Ярошенко.
e-max.it: your social media marketing partner