Кіровоградські профспілки знову пікетували Кабмін

,

2006Представники обласної організації Профспілки охорони здоров’я України вийшли на другу акцію протесту до Кабміну вчора, 3 червня. Знову основною вимогою було підвищення зарплат і виплата заборгованості по них.

На пікет у Києві прийшли понад тисяча профспілкових активістів, щоб висловити своє негативне ставлення до урядової політики «затягування пасків».

– У наших діях нас підтримують спілчани і міжнародні партнери, – каже голова обласної федерації Максим Баланенко. – Ми направили Президенту петицію з вимогою дослухатися до профспілок і виконати їх вимоги: погасити заборгованість із зарплати, підвищити мінімальну зарплату до рівня фактичного прожиткового мінімуму, індексувати зарплати та пенсії, знизити грабіжницькі тарифи. Ми переконані в тому, що наша боротьба є законною і справедливою, тому що це боротьба за забезпечення права працюючої людини. Ми з цього шляху не звернемо.

Як повідомляла «КП», 27 травня цього року профспілки вже виходили на акцію протесту.

Наступний пікет профспілки планують влаштувати 10 червня.

– Якщо вимоги профспілок не задовольнять, то ми вийдемо на національний страйк, але це вирішуватиме Президія ФПУ, – сказав Максим Баланенко.
e-max.it: your social media marketing partner