Кіровоградські профспілки завтра пікетуватимуть Кабмін. Вимагають підвищення зарплат

,

Федерація профспілок України розпочинає серію пікетів Кабінету міністрів. Основна вимога – підвищення зарплат і виплата заборгованості по них. Участь в акції візьмуть і кіровоградці. Що спричинило бунт профспілок, «КП» поцікавилася у голови обласної федерації Максима Баланенка.

–Як відомо, ФПУ вступила у національний колективний трудовий спір із Кабміном і об’єднанням роботодавців України. Ми планували виходити на пікети щодня, але розпочалися примирні процедури між сторонами, тому акцію протесту проводитимемо у дні уряду – 27 травня, 3 і 10 червня, – каже Максим Баланенко і наголошує, що основні вимоги профспілок – підвищення мінімальної зарплати і виплата заборгованості, підвищення прожиткового мінімуму, підвищення зарплати І розряду Єдиної тарифної сітки та перегляд комунальних тарифів.

– Уряд повинен це зробити не з 1 січня чи невідомо коли, а з липня цього року, – наголосив Максим Баланенко.

Планується, що участь в акціях протесту візьмуть близько півмільйона громадян.

– 3 червня представники АПК, охорони здоров’я і освіти обла­сті поїдуть у Київ. Зараз Прем’єр-міністр прислухається до наших вимог, створені робочі групи, процес примирення йде. Подивимося, які будуть результати. Якщо вимоги профспілок не задовольнять, то ми вийдемо на національний страйк, але це вирішуватиме Президія ФПУ, – каже Максим Баланенко.
e-max.it: your social media marketing partner