Україна відмовляється будувати з РФ завод у Смоілному

,

Україна відмовляється від спільного з Росією проекту з будівництва заводу з виробництва ядерного палива. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє «Кореспондент» з посиланням на «РБК-Україна».

– Тому що договір поганий, тому й відмовилися, – заявив міністр.

Він зазначив, що рішення, яким чином планується реалізувати цей проект, поки не існує.

– Ми обговорюємо це з іншими потенційними учасниками, – додав Демчишин і зазначив, що договір, швидше за все, денонсується законом.

Як раніше повідомляла «КП», компанія Westinghouse (США) готова розглянути можливість своєї участі в будівництві заводу з виробництва ядерного палива, якщо Росія не виконає взятих на себе зобов'язань.

Нагадаємо, завод із виробництва ядерного палива планувалося звести у Смоліному Маловисківського району. Першу чергу мали ввести в експлуатацію в 2015 році, другу – до 2020 року.

Однак, у серпні 2014 року тогочасний очільник облдержадміністрації Олександр Петік заявив, що Україна припинила переговори з «Росатомом» про будівництво заводу. Тоді ж він зауважив, що у найближчі десятиріччя навряд чи такі переговори відновляться.

А за кілька місяців до заяви голови ОДА, у травні 2014-го, на той момент міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан повідомив, що, не зважаючи на складну ситуацію, Україна не відмовлялася від спільного з Росією проекту у Смоліному, а затримки з будівельними роботами пояснював тим, що бюджетні гроші спрямовуються на більш важливі для країни речі.
e-max.it: your social media marketing partner