Головлікар Маловисківської ветлікарні вважає акції проти себе замовними і заявляє, що разом із собою «потягне» начальника обласної ветінспекції

,

1840Минулого тижня на акцію протесту у Малій Висці вийшли ветеринари. Люди кажуть, це вже вдруге за останній час і пояснюють: терпіти поведінку свого начальника і головного бухгалтера їм уже несила. Мовляв, апетити керівництва райлікарні ветеринарної медицини аж надто сильно б’ють по кишені як власній, так і державній.

–Рік він пропрацював, усе було нормально, а тоді почалося. Оформив одну дівчину приватним лікарем. Віддав їй два десятки сіл та нашу міську раду. Ми за неї все робили. Ходили по дворах і робили тваринам щеплення, кошти брали готівкою, а потім їх благополучно передавали в руки приватному лікарю. У селах ми виписували довідки на свиней, на молоко, а рахунки проплачували люди самостійно. За одну корову ми брали 55 гривень, за собаку 3 гривні... Там сума непогана назбиралася. Він казав, що кошти будемо витрачати на наше фінансування, що все це ми робили на благо лікарні, що за ці гроші купуватимемо канцтовари, спецодяг. Ми цьому повірили... А в результаті всі кошти вони забрали, – розповідає «КП» про роботу свого керівника Дмитра Тернового ветеринар Наталія Погрібна.

Люди кажуть, що 16 березня провели профспілкові збори. На них вирішили оголосити недовіру начальнику і головному бухгалтеру.

Однак звинувачення на свою адресу керівник ветлікарні Дмитро Терновий спростовує. Каже, до приватної лікарні жодного відношення не має.

– У мене фактів за весь період роботи не надходило від жодного працівника. Більш того, я сьогодні людям задавав це питання. Якщо вони кажуть, що я монстр, чому вони не зверталися до вищих органів, що вчиняються протиправні дії? Навіщо це все зараз вигадувати? Я питаю, за що ви брали кошти? Вони кажуть: за те, що кололи собак. Вибачте мене, якби я це знав, я мав би кожного з них покарати, а то й вигнати з роботи, тому що згідно з наказом 98 від 1992 року є перелік безкоштовних протиепізоотичних заходів, які виконуються повністю за рахунок держави. Якщо люди брали ці кошти, я прошу зараз заяви від цих людей, тому що вони брешуть Щеплення безкоштовні! – стверджує головлікар.

Терновий зізнається: після двох акцій протесту, які влаштували підопічні, у нього погіршилося здоров’я.

– Мені довелося викликати швидку ще у п’ятницю. І сьогодні я себе погано почуваю. Якщо буде можливість, ляжу на лікування в кардіоцентр, а ні – звертатимуся за лікуванням на місці. Це стрес. У мене троє дітей. Я сказав своєму колективу сьогодні, що не тримаюся за своє місце. А обливати брудом мене не потрібно, я цього не заслуговую. Я добросовісно працював! – озвучує «КП» свою позицію Терновий.

Головлікар пояснює, напередодні акції протесту спеціально написав заяву на відпустку. Так хотів уникнути звинувачень, що якось тисне на людей. Документ передав виконуючому обов’язки начальника Маловисківського районного управління ветеринарної медицини Олександру Коваленку, проте її ніхто не підписав. Чому так – очільник ветлікарні, каже, не знає.

– Узагалі жодних пояснень мені так і не надали, – констатує Терновий. – Я розумію, що виконуючий обов’язки дуже рветься до влади. Але якщо глибоко вникати в усе це, коли він, прийшов на посаду, одразу заявив, що в нього команда від обласного начальника, щоб звільнити мене з роботи. Я не вигідний, тому що є гріхи в обласного начальника, про які я знаю. І в мене є підтверджуючі факти, я мовчати вже не збираюся. Я трохи поправлю своє здоров’я і хочу виступити на телебаченні, показати, за що мене пресують. У мене повністю є всі докази – і аудіо, і відео, і весь підтверджуючий матеріал. У мене троє дітей, мені потрібно жити далі, але я не дозволю, щоб об мене витирали ноги. Я тринадцять років пропрацював за спеціальністю! – переконує керівник ветлікарні.

Дмитро Терновий упевнений, дії проти нього сплановані і його просто хочуть вижити з роботи.

– Уявіть собі – кожного місяця якісь перевірки. Де ви таке бачили, в якому законодавстві це написано, по якому закону вони взагалі живуть? Сьогодні приїжджає комісія з десяти людей і каже, що робитиме інвентаризацію. Завгосп відкриває їм двері, де вугілля, вони кажуть, ви корупціонери. Я кажу, та ви б може його якось перевантажили... От яка це перевірка, це що – рейдерське захоплення? Я голосував за зміни. Оце хіба такі зміни? Прийшла вказівка керівника знищити! Почекайте, а який же захист? У людини повинен бути якийсь захист. Налаштували людей! Я кажу, люди добрі, я з вами працював, от скажіть, я вам хоч щось погане у житті зробив?! Кажуть, що ні. Я у вас копійку хоч раз брав? Відповідають, що ні. А навіщо ж, кажу, ви написали це? А вони мені: «А тому що Олександр Петрович сказав, або ми пишемо, або він нас виганяє з роботи. Бо він вас все одно вижене, а нам треба ще працювати». Я сказав, що на них не серджуся, не тримаю зла. Я ж все одно житиму у Малій Висці, ми будемо вітатися, водити дітей в один дитсадок, але ж залишайтеся людьми! Чому ви йдете на повідку.... Де справедливість? – обурюється він.

Тим часом у Маловисківському районному управлінні ветеринарної медицини стали на бік колективу.

– Ця людина, яка уже не хоче правду казати, а кусає, як щур. Будь-які факти шукає. Я людей не підкупляв. Він узяв лікарняний і вже який день не показується ні на люди, ні на роботу. Так не роблять керівники. Іде перевірка з обласного управління і поки не буде результатів, я не маю права підписати йому заяву на відпустку. Вчора ми проводили профспілкові збори. Він казав, що приїде. Ми йому телефонуємо, питаємо, де він, люди ж зібралися. А він каже: «Зараз буду». До пів на сьому його чекали, але він так і не з’явився. Він забирав у людей премії, зменшував їх, а собі 50% премії платив, – стверджує в.о. начальника Маловисківського районного управління ветеринарної медицини Олександр Коваленко.

Чим завершиться ця історія – поки передбачити складно. Перевірка у ветлікарні продовжується. Посадовці кажуть, висновки з’являться тільки після її завершення.
e-max.it: your social media marketing partner