У Долинській планують капітально відремонтувати Центр матері і дитини

, Олена Сідорова

01355У рамках проекту «Здоров’я наших дітей», ініційованого очільником Кіровоградщини Сергієм Кузьменком, планується капітально відремонтувати приміщення одного з корпусів Долинської центральної районної лікарні, в якому розміщено Центр матері і дитини.

У цій будівлі працює поліклінічне дитяче відділення, реєстратура, стаціонарне дитяче відділення, а також пологове і гінекологічне відділення.

Корпус експлуатується з 2001 року. Донині там ремонти не здійснювалися. У зв’язку з цим більшість дерев’яних віконних рам та дверей потрібно замінити, необхідно модернізувати й систему опалення, провести внутрішній ремонт, утеплити стіни й перекрити дах.

Орієнтована сума реалізації проекту становить понад п’ять мільйонів гривень.

– Нам вкрай необхідно відремонтувати пологове і гінекологічне відділення. Дах протікає, потрібно відновити фасад. Це все треба зробити для дітей. Ми обслуговуємо не лише наш район, приїжджають і з сусідніх районів. , – розповіла в.о. головного лікаря Долинської райлікарні Олена Буряк.

Сергій Кузьменко оглянув будівлю лікарні, з’ясував обсяг ремонтних робіт, які необхідно виконати, та їх орієнтовну вартість.

– Цей проект керівництво району вже розпочало реалізовувати – замовлено проектно-кошторисну документацію, яка нині проходить експертизу. З місцевих бюджетів готові виділити 1 мільйон гривень на проведення робіт. Співфінансування є. Думаю, за рахунок державного та обласного бюджетів спільно із районним ми знайдемо можливості підтримати цю ініціативу і реалізувати наступного року цей проект, – зазначив Сергій Кузьменко.

Як писала «КП», у рамках проекту «Здоров’я наших дітей» уже вдалося перетворити обласну дитячу лікарню на сучасний медичний центр, який за рівнем оснащеності є взірцем для більшості регіональних закладів України.
e-max.it: your social media marketing partner