В Олександрійській райлікарні відкрили сучасне педіатричне відділення

, Олена Сідорова

01289В Олександрійській центральній районній лікарні відкрили сучасне педіатричне відділення. Завершення ремонтних робіт і якість облаштування приміщення перевірив очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко сьогодні, 9 листопада.

Протягом травня-жовтня цього року у відділенні провели поточний ремонт. Зокрема, відремонтували стіни, стелі, підлоги, замінили двері, сантехнічні, водонагрівальні та освітлювальні прилади. Приміщення облаштували новими меблями. Також придбали сучасне обладнання. На все про все витратили понад 673 тисячі гривень із районного бюджету.

Як розповіла головний лікар Валентина Гарагуля, відділення розраховане на два десятки стаціонарних ліжок і десять ліжок денного стаціонару. До того ж є чотири палати покращеного перебування – зі окремими санвузлами і гарячою водою. Нині у палатах вже є пацієнти.

– Дякуємо за підтримку обласній владі. Здоров’я дітей – найважливіше. Сподіваюся, зможемо більше приділяти уваги профілактиці, – зауважила Валентина Гарагуля.

За словами Сергія Кузьменка, оновлене педіатричне відділення – приклад того, яким має бути сучасний медзаклад у світлі реформи та реалізації ініційованого ним проекту «Здоров’я наших дітей».  А відтак рівень комфорту і якості послуг, які вдалося створити в Олександрійській райлікарні, необхідно запровадити і в інших районних центрах.

– Перш за все ми ставимо завдання, щоб людина, яка звертається за лікарськими послугами, почувалася в медичному закладі комфортно. Разом із тим, враховуємо, щоб заклад був недалеко від місця проживання хворого. Тому приділяємо увагу районним амбулаторіям, ФАПам і лікарням другого рівня. Якісним лікуванням мають бути охоплені не лише дорослі, а й діти, які проживають на території Кіровоградщини. У рамках програми «Здоров’я наших дітей», крім будівництва спортивних майданчиків, покращення харчування у школах і дитсадках, передбачається підвищення рівня медицини для маленьких пацієнтів, – підкреслив Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, у рамках проекту «Здоров’я наших дітей» уже вдалося перетворити обласну дитячу лікарню на сучасний медичний центр, який за рівнем оснащеності є взірцем для більшості регіональних закладів України.

 

 

01293 01290

01291

e-max.it: your social media marketing partner