Компаніївська районка наразі не готова до роздержавлення

,

294 Редакція Компаніївської районної газети «Степовий край» наразі не готова до роздержавлення, заявила головний редактор Тетяна Дзеркаль, повідомляється на сайті райдержадміністрації.

Тим не менш очільник району Олександр Мороз порадив редакції все ж готуватися до переходу на самозабезпечення, скорочувати видатки та шукати інші джерела фінансування.

Раніше Президент підписав Закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», що передбачає вихід держави та місцевих органів влади зі складу засновників ЗМІ та перетворення цих видань у суб'єкт господарювання.

Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Він передбачає державну підтримку реформованих друкованих ЗМІ, зокрема, встановлення для редакцій пільгових умов оренди приміщень, що перебувають у державній чи комунальній власності, надання адресної фінансової допомоги, надання редакціям пріоритетного права на укладення договорів про висвітлення діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Реформування здійснюватиметься у два етапи: протягом року з моменту набрання чинності закону та протягом двох наступних років шляхом виходу органів влади зі складу засновників медіа та перетворення їх на офіційні друковані видання.

Також законом визначено, що трудові колективи редакцій мають пріоритетне право у визначенні способу реформування. Свої пропозиції вони мають надати засновникам та співзасновникам упродовж трьох місяців з моменту набуття чинності закону.

e-max.it: your social media marketing partner