В Олександрії створять «Соціальний патруль»

, Олена Сідорова

В Олександрії створять оперативну групу «Соціальний патруль», який убезпечить містян, особливо самотніх людей похилого віку та безхатченків, від переохолодження взимку. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександрії Степан Цапюк, повідомляють у міськраді.

До складу «Соціального патруля» увійдуть представники територіального центру соціального обслуговування, міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міської організації Товариства Червоного Хреста, управлінь охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення, а також волонтери.

Працівники служби здійснюватимуть перевірку місць можливого перебування безпритульних – теплотрас, підвалів, ринків, вокзалів, нежитлових будівель. У разі необхідності волонтери приноситимуть їм продукти харчування, медикаменти, топливо.

Крім того, у зимовий період функціонуватимуть пункти обігріву для безпритульних, де їх годуватимуть гарячою їжею і видаватимуть теплі речі.

Також працюватиме «банк» зимового одягу і пункт прийому від населення продуктів харчування.

З метою недопущення випадків переохолодження громадян протягом зимового періоду функціонуватимуть телефони гарячої лінії:

7-01-36 – територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Олександрії;

7-29-79 – управління праці та соціального захисту населення міської ради;

103 – станція швидкої допомоги;

7-40-43 – приймальне відділення міської лікарні №1.
e-max.it: your social media marketing partner