На Кіровоградщині стартує загальнонаціональний проєкт фізичного виховання школярів «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч»

, КП

17664Шкільні ліги – це спортивні змагання серед вихованців освітніх закладів, розроблені за світовим та європейським досвідом.

Команди змагатимуться у таких видах спорту: черлідинг, футзал, баскетбол, спортивне орієнтування, волейбол. Змагання відбуватимуться на п’яти різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський етап. На регіональному етапі братимуть участь 10 тисяч школярів із 276 освітніх закладів Кіровоградщини. Змагатимуться представники усіх 49 громад.

– Щорічні спортивні змагання покликані не просто фізично загартувати молодь, а і зміцнити школярів психологічно, сформувати лідерів, майбутніх захисників. Популярні види спорту іще тісніше об’єднають місцевих школярів, адже Кіровоградщина прихистила десятки тисяч переселенців і дітей також. Змагання проводитимуться на базі лише тих освітніх закладів, де є укриття, – зазначає начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Амбасадор проєкту у Кіровоградській області, заслужений працівник фізичної культури і спорту, Віктор Безсмертний говорить, що проєкт зможе згуртувати учнів.

– Участь у змаганнях цього проєкту – це можливість для школярів проявити себе, свої навички та вміння. Для учнів це не лише спорт, а й можливість створити у школі власний клуб, розвивати його. Це також і психоемоційна підтримка дітей під час війни, – підкреслює Віктор Безсмертний.

З огляду на безпекову ситуацію, проєкт «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» реалізується в 20 регіонах України та м.Київ. Наразі триває реєстрація шкільних команд.

Сайт проєкту: https://scl.gov.ua/

Брифінг начальника Кіровоградської ОВА щодо старту проєкту в області: https://youtu.be/-ltW402fxVI

 

Більше відео – у телеграм-каналі ОВА

e-max.it: your social media marketing partner