Табличку про збір допомоги на АТО я поставила прямо на своєму робочому місці

,

3580Прізвище жительки обласного центру Тетяни Сили повністю відповідає її характеру. Жінка другий рік допомагає солдатам. Спочатку власними силами підтримувала вояків, потім до доброї справи долучилися родичі, друзі, колеги, знайомі і навіть зовсім чужі люди з­за кордону. Як їй вдається бути такою мужньою – з’ясовувала «КП».

Тетяна – успішна жінка, яка зуміла побудувати власний бізнес. Коли розпочалася неоголошена війна, каже, свої доходи направила саме на допомогу воякам.

– Я працюю на Колгоспному ринку. Дивлюся, прийшли хлопці-солдатики. Я запитала, звідки вони. Один був із Чернівців, другий – із Чернігова, третій – із Кривого Рогу. Я запитала, чи вони випадково не з полігону Канатове? Відповіли, що так. Власне, з того моменту і почалася моя місія, – розповідає «КП» Тетяна. – Ми почали туди їздити. Так тривало десь місяців зо два, а потім почалася АТО. У мене телефон розривався від дзвінків хлопців. Вони поїхали роздягнені й босі… Ви тільки уявіть, деякі батьки навіть не знали, де їхні сини. Хлопці просили теплих речей. Я в Одесі замовляла тільники, у нас шукала магазини, де за низькими цінами можна було купити светри…

Коли люди дізнавалися, що Тетяна збирає допомогу солдатам, самі почали активно долучатися. Так жінка знайшла друзів і вірних помічників. Причому не лише в Україні, а й за кордоном.

Розповідає, достатньо було кинути клич про допомогу у приготуванні страв для наших солдатів, як тут же до роботи бралася не одна пара рук.

Співрозмовниця «КП» зізнається, особливо підтримував у нелегкій справі чоловік.

– У нас свій транспорт, то він кілька разів сам їздив в АТО. Бувало, нам телефонують із села, щоб забрати допомогу, а там – 20 мішків картоплі, консервація… Все самі і завантажували, і розвантажували, – говорить волонтер.

Жінка каже, що часто допомоги потребують і родини бійців.

– Зверталися до мене, коли був поранений солдат, то допомагали його діткам. Був випадок, коли батько був у зоні АТО, а в шестирічної дівчинки померла мама – його дружина. Дівчинка була в бабусі, то ми передали їй речі й іграшки. Допомагали діткам бійця, у якого був перебитий хребет. У нас є хлопець, який уже рік перебуває в полоні, в нього двоє діток. Його сім’я винай­має житло, тож ми передали речі для його новонародженої дитини, – ділиться Тетяна.

Волонтер дякує всім, хто продовжує підтримувати вояків.

– Дівчата з м’ясного відділу як побачили скільки я в них сала купую, запитали: «А кому ти так багато береш?». Кажу: «Солдатам пересилаю». То вони самі передали хлопцям сало, я купила часник, а знайомий за вечір усе замаринував. А було й таке, що телефоную знайомій, прошу купити лимони за скидкою. Вона як дізналася, що для вояків, передала сама. Я лимони та імбир додала в мед і зробила таку цілющу страву, – розповідає жінка. – Жінки з Італії передають речі нашим хлопцям на фронт, то водій за доставку плату не бере.

Тетяна зізнається, деяких солдатів взагалі не бачила. Але кожен для неї – як рідний.

– Якось телефонує мені один солдат і каже: «Я хочу, щоб ви приїхали до мене на весілля. Ви для нас були як друга мама». Я поїхала у Кривий Ріг. Там підходить до мене хлопчина: «Мамо Таню, потанцюємо?». Я кажу: «Я не мама Олега». Він мені відповідає: «Я знаю маму Олега. Але ви для нас були, як друга мама», – розповідає Сила.

Ще один випадок пригадує Тетяна, коли їй із АТО зателефонував сусід і подякував за посилки та пакуночки.

– Я не знала, що хлопець із сусіднього будинку перебуває в АТО. Діма каже мені: «Ви знаєте, чого я вам телефоную? Від вас завжди присилають пиріжки. У вас такі гарні ящики, розмальовані, ми з хлопцями їх завжди розглядаємо. А ще я побачив картину, а там підписано: «Ліза Сила, 5 років». А я хлопцям кажу, це ж моя сусідка. І ця картина потрапила до нас!», – переповідає жінка історію і додає, що її онучці зараз шість років і вона, не зважаючи на свій вік, уже більше року готує хлопцям сувеніри.

Тетяна, як і всі, мріє, щоб закінчилася війна, щоб хлопці повернулися здорові додому і в їхніх сім’ях був затишок і благополуччя.
e-max.it: your social media marketing partner