Кіровоградцям за гроші пропонують постояти за них у черзі

, КП

9993Ті, хто родом із СРСР, добре пам’ятають, як життя минало в чергах: викинули дефіцит – і хвости тягнуться­ від дверей універмагу на кілька десятків, а то й сотень метрів. У чергах знайомилися, товаришували, закохувалися..­. У чергах одні сипали прокльони, а інші – більш завзяті – торгували місцями... Загалом, була окрема сторінка в історії того часу. І, здавалося, її перегорнули. Та не зов­сім. Наприклад, із запровадженням безвізу сотні людей нині щодня атакують міграційні служби, аби подати документи чи вже отримати бажаний для виїзду паспорт. І знову – черги. А це означає, що доведеться мало спати, відпрошуватися з роботи і нервувати, нервувати, нервувати… Однак уникнути такого стресу можна – достатньо винайняти людину, яка постоїть у черзі за вас. Тариф не захмарний. Але ж хіба може бути щось цінніше за власне здоров’я? «КП» розшукала підприємливу кіровоградку, яка заробляє саме стоянням у чергах.

Спілкуватися з журналістом жінка категорично відмовилася. Але «КП» не здавалася і все ж змогла з’ясувати принаймні тарифи на послугу.

Ірина повідомила, що кош­тує така послуга 50 гривень за одну чергу.

– Це не залежить ні від часу, ні від місця, – пояснює вона. – Починаючи з третьої черги надаю знижку до 40%. А якщо в день треба відстояти кілька черг, як, наприклад, медогляд, який потребує вистояти черги під різними кабінетами, то за одну беру 25 гривень.

Оплата відбувається під час особистої зустрічі.

– Мені потрібні ім’я, прізвище і номер телефону. Коли підходитиме ваша черга, я телефоную. Оплата, коли приходите на відстояне місце у черзі, – уточнює Ірина.

Жінка зізнається, має вже навіть постійних клієнтів. Їх щоправда небагато.

Тим часом «КП» поцікавилася­ у самих жителів обласного центру, чи скористалися б вони такою послугою.

– Ой, це було б чудово, якби хтось за мене відстояв у черзі, – зізнається 32-річна Тетяна Шаповалова. – Для мене найгірша черга, це коли проходжу медогляд. Потрібно кілька днів витратити, щоб його пройти. А ще дуже не люблю, коли у чергах сварки починаються на кшталт «Я займала! Ні, ви не зай­мали!». А це буває часто.

Не проти такої послуги й кіровоградка Марина Якименко.

– У багатьох установах уже запровадили електронні черги, як от в обленерго, наприклад. То там ще можна почекати. Але якщо піти у паспортний стіл, то це ж жах! Людей багато, потрібно по кілька годин вичекати. Замість того, щоб на роботі бути або власними справами займатися, треба просто сидіти і чекати. Якщо ще буде місце, де сісти. Тому я, мабуть, не проти, щоб за мене постояли у черзі. Тим паче плата не така вже й висока.

А от пенсіонери з насторогою ставляться до такого. Кажуть, їм нема куди поспішати, тому можуть і самі відбути чергу.

– Ми завжди самі ходили і стояли у чергах. Мені на роботу не треба, тому і сама можу відбути, – каже 67-річна Марія Анатоліївна.

А поки у нас лише зародилася така послуга, 15-річний американець Десмонд Ролдан із Остіна на стояннях у чергах замість інших заробив 20 тисяч доларів і купив машину.

Свого часу дядько хлопця розповів йому, які довгі черги треба вистояти за фастфудом. Казав, ладен був комусь заплатити, аби уникнути такого «задоволення». Десмонд вирішив, що це гарна ідея для бізнесу і взявся пропонувати послуги професійного стояча у чергах. Найдовша – яку йому довелося вистояти – сім годин під пекучим сонцем.

У черзі хлопець розмовляє по телефону, грає в ігри або виконує домашнє завдання. Він зізнається, робота зовсім не заважає навчанню. Нав­паки – він встигає працювати ще на двох роботах, при цьому отримує хороші оцінки в школі.

Зараз у такий спосіб Десмонд збирає кошти на навчання у коледжі.

– Я припиню стояти у черзі замість інших, коли люди перестануть замовляти ці послуги, – каже хлопчина.

9991

фото: із відкритих джерел
e-max.it: your social media marketing partner