«Накупували посвідчень УБД. А що там баби в АТО роблять? Та зрозуміло, що вони там роблять. Командирські підстилки…»

, Олена Сідорова

9852В обласному центрі водій маршрутки №113 нахамив учасниці АТО, капітану добровольчого батальйону «Святослав» після того, як та пред’явила посвідчення учасника бойових дій.

Інцидент стався у п’ятницю, 7 липня, близько 17:10. Жінка саме їхала за донькою в дитячий садочок. На початку місяця вона повернулася зі сходу. З минулого року їздить туди періодично. Служить у батальйоні вже два роки.

– Я зайшла в маршрутку в цивільному, за мною – жінка, вона заплатила, а я – пред’явила посвідчення, – розповідає «КП» військова. – Він почав: «У мене вільних місць немає, всі сидячі зайняті». Я намагалася пояснити, що законом мені дозволено безкоштовно їхати. На що він відповів: «Ну, давайте я вам своє звільню, якщо ви така розумна. Накупували посвідчень УБД (учасника бойових дій – «КП»). А що там баби в АТО роблять? Та зрозуміло, що вони там роблять. Командирські підстилки. Такі, як у фільмі «9 рота» була Білосніжка. У мене в маршрутці це вже 20-й пільговик. Мені за це не доплачують, ці пенсіонери задовбали, ви задовбали, а що мені в родину нести?!». Отак він розмовляв на підвищених тонах, ще й нецензурно висловлювався. Я не хотіла конфлікту. Звичайно, було неприємно, хотілося відповісти так, як не варто відповідати, але стрималася, ми ж цивілізоване суспільство…

Співрозмовниця «КП» уже написала заяву в міське управління транспорту і зателефонує на «гарячу лінію» міського голови. А її побратими, які неодноразово потерпали від нахабства водіїв, а нині ще й розлючені таким ставленням до жінки-військовослужбовця, планують провчити водія – гуртом проїхатися містом у маршрутці. Звичайно ж безкоштовно, за посвідченнями учасників бойових дій.

– Хочеться, аби водії проявляли хоча б елементарну повагу до тих, хто їх захищає і державу. Я змогла змовчати, а хлопці, які тільки повернулися з АТО, можуть не стриматися і навіть застосувати силу. І вони будуть праві. Мені дуже образливо, коли кілька зупинок мене не можуть спокійно довезти, не дорікаючи, що їду безкоштовно, – додала військова.

Під час розгляду конфлікту в міському управлінні транспорту водій маршрутки вину визнав, але не повністю.

– Я сказав, що тут багато їдуть за посвідченнями, я не можу когось підняти і вас узяти. Єдине, можу, поступитися своїм місцем, – виправдовується водій Сергій. – Мені показали посвідчення зі спини, я його навіть розгледіти не зміг. До місця, де дівчина мала вийти, я її довіз. Можу вибачитися хіба за те, що був емоційним.

Втім, детально розповісти свою версію «КП» він відмовився, мовляв, поспішає на роботу.

– Заяви про те, що постійно відмовляють у пільговому перевезенні, це не правда, – заявила директор приватного підприємства «Паритет Сервіс» Маргарита Білобородова. – Кожен транспортний засіб саме на цьому маршруті перевозить близько ста людей безкоштовно. Скарг на наше підприємство, крім цього випадку, за останній час не було. Коли буде офіційне звернення, тоді будемо реагувати.

фото: Олена Сідорова
e-max.it: your social media marketing partner