Олександрійський ліцеїст склав тест із математики на 200 балів

,

9851Олександрійський ліцей інформаційних технологій уже не перший рік славиться своїми талановитими і розумними учнями. Цей рік не став винятком. Його випускник Антон Осетров – єдиний на всю область, хто склав один із найскладніших предметів – математику – на 200 балів.

– Мені з молодших класів подобалася математика. Люблю цей предмет, бо зав­жди задачки розв’язував швидко і легко. Спочатку навчався у звичайній школі №17, а з сьомого класу перейшов до ліцею, де поглиблено вивчав точні науки. Звісно, там уже стало цікавіше, бо завдання ускладнилися, – розповідає Антон.

Складна наука хлопцеві давалася дуже легко. Уже в старших класах зрозумів, що шкільний курс математики лузає, як насіння, тож із учителями шукав складніших завдань із логічним мисленням – так Антон став учасником олімпіад.

– Траплялися такі задачі, які я довго не міг розв’язати. Два-три дні шукав рішення, уже вчителька не витримувала і казала, давай допоможу. Але я хотів самостійно знайти правильну відповідь. Звісно кілька задач були настільки складними, що довелося радитися,­ але їх я запам’ятав на все життя, – ділиться співрозмовник «КП» і додає, якщо з точними науками був на «ти», то історію, літературу інколи доводилося навіть зубрити. Але тим не менш Антону вдалося закінчити школу з найвищим результатом.

Успіхам учня радіє його наставник із математики Лариса ­Халізова. Каже, він у неї уже п’ятий двохсотбальник!

– Дуже задоволена результатом Антона. Розумний хлопець, вміє логічно мислити, брав участь у всіх олімпіадах, до речі, не тільки з математики, а й з фізики, з інших предметів, – розповідає вчитель із 34-річним стажем і зауважує, такого результату не досягли б, якби не було зворотного зв’язку. – Антон завжди мав власну думку, пропонував нестандартні ідеї, доводив саме свої варіанти вирішення задач. Саме такі діти й можуть скласти тести з математики на 200 балів, бо там найскладніше останнє завдання, де треба проявити творчість і логічне мислення.

Лариса Халізова пояснює, цьогоріч тести з математики були простішими і легшими порівняно з кількома попередніми. Це дозволило більшій кількості учнів скласти тестування з високими балами.

– Звісно, у цьогорічних тестах було кілька завдань досить складних, але в цілому вони були легшими порівняно з торішніми – самі діти це відзначають. Однак дещо полегшені завдання дали можливість більшій кількості випускників отримати у підсумку хороші результати, а отже і більше шансів вступити в обраний виш, – констатує вчитель.

Не натішаться здобутком сина і батьки Антона. Мама Тетяна Осетрова вдячна педагогам за внесок вчителів.

– Звісно, вдома ми всіляко підтримували сина, але він сам дуже старався вчитися. До того ж, у ліцеї розумним діткам приділяють дуже багато уваги. Всі олімпіади, конкурси – то заслуга педагогів. Бувало, кажу Антону: відпочинь. А він: довчу, потім відпочину. Син поставив собі за мету скласти математику на 200 балів і її досягнув. Це його перемога, – пишається мама двохсотбальника і зазначає, Антон, як і всі хлопці любить поганяти у футбол, щоправда часу на це у нього не вистачає.

Сам Антон Осетров трохи спантеличений такими високими результатами зовнішнього незалежного тестування. Каже, тепер йому відкриті двері в усі обрані виші, а от куди вступати, сам він поки визначитися не може.

– Зараз іще вирішую, який виш обрати. Але він обов’язково буде пов’язаний із комп’ютерною інженерією, або інформаційними технологіями, – поділився абітурієнт із «КП».

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner