Випускник ліцею Короткова поки єдиний в області склав географію на 200 балів

,

9768Кіровоградець Богдан Ковердій – випускник обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв), склав незалежне оцінювання з географії на 200 балів. Зовсім трошки не вистачило йому, аби взяти такий же рівень із математики й української мови. І хоча високий результат – це наслідок наполег­ливого і системного навчання хлопця, 200 балів із географії для нього самого стали несподіванкою. Такому здобутку особливо радіють його вчителі, адже цей предмет в одинадцятому класі не вивчають, тож треба було неабияк потрудитися, щоб отримати найвищу оцінку. Як вдалося досягти такого рівня і про плани на майбутнє – Богдан розповів «КП».

– Чесно кажучи, 200 балів для мене самого стали несподіванкою. Звісно, я ретельно готувався, проходив пробні тести, але до такого рівня не дотягував, помилявся. Потім ті питання, де робив помилки, готував краще. А коли дізнався результат уже самого ЗНО, трохи був спантеличений, – скромно ділиться Богдан.

Переможну звістку хлопцеві сповістив учитель-географ Павло Шеремет. Серед ночі.

– О пів на другу ночі телефоную Богдану і питаю, ти вже бачив результати ЗНО? У тебе 200 балів! А він каже: я сплю, – радіє наставник і додає, здобуток Богдана – гордість не лише для нього самого, а й для гімназії. – Мої учні і раніше складали тести на високі бали й вступали у престижні виші, але двохсотбальник перший.

Про себе Богдан розповідає, що географією захопився невипадково.

– Моя мама була вчителем цього предмету, у дитинстві розповідала багато захопливого. Я дуже любив дивитися телеканал «Діскавері», мені було цікаво дізнаватися про різні континенти, про тварин… На жаль, вона рано пішла… А в школі просто дали можливість розвиватися, – пояснює хлопець.

До 10 класу він навчався в кіровоградській школі №13. Каже, вчителі займалися з ним, допомагали поглиблювати знання, проте багато чого вивчав самостійно.

– Із Богданом познайомився в дев’ятому класі, коли він вступив у Малу академію наук, – продов­жує розповідати Павло Шеремет. – Він тоді вчився ще в рідній 13-й школі, але до мене приходив на заняття. У 10-му класі перейшов уже в нашу гімназію. Хлопець сором’язливий, спокійний, завжди має власну думку і відстоює свою позицію, але при цьому дуже здібний, талановитий.

Учитель дуже тепло, по-батьківськи, розповідає про учня. Каже, мав найкращі результати в усіх олімпіадах із географії, став кращим випускником МАНу. За результатами зовнішнього незалежного оцінювання, крім географії, отримав 191 бал із математики, 194 бали з української мови.

– Навіть коли у звичайних підручниках не було відповідей на якісь складні питання, Богдан шукав інформацію в інших джерелах, ходив на консультації в педуніверситет, – продов­жує Павло Шеремет.

Результат Богдана Ковердія і для нього самого, і для вчителя, і для гімназії вагомий ще й тому, що географію в 11 класі уже не вивчають, тож готуватися хлопцеві довелося самостійно.

– Праця вчителя гарна тоді, коли учень хоче вчитися. Тоді цей симбіоз дає гарний результат. Високі бали Богдана – це заслуга і його вчителів у рідній 13-й школі, які заклали гарну основу знань, – підкреслив географ.

Радіє і гордиться сином батько – Олег Ковердій. Каже, коли дізнався про Богданові результати ЗНО, від радості хотів вийти і кричати на всю вулицю.

– Звісно для мене це радість і гордість, – ділиться тато. – Коли дізнався, що Богдан отримав 200 балів із географії, добре склав математику і українську мову, одразу почав телефонувати друзям, щоб поділитися новиною. Це – заслуга Богдана. Треба знати мого сина, щоб переконатися, що це тільки його особиста заслуга. Він у мене дуже самостійний, всього досягав сам. Я хіба що спрямовував у потрібне русло.

Чоловік розповідає, сам виховує сина і завжди розмовляє з ним, як із дорослим.

– Він у мене розумничок. Якби всі такі діти були, як Богдан, то, напевно, батьки ніколи б не мали з ними проблем, – гордиться сином Олег Ковердій і додає, у майбутній вибір сина не втручається. – Хай сам обирає дорогу в життя, а я тільки підтримуватиму його.

Сам Богдан уже визначився, ким хоче бути – свій вибір пов’яже з газовидобуванням.

– Вступатиму в Івано-Франківський університет нафти і газу. Сподіваюся, мій улюблений предмет згодиться у майбутній професії, – підсумовує двохсотбальник.

фото: із соцмережі
e-max.it: your social media marketing partner