Зниклу дівчину, яку майже місяць розшукували рідні, знайшли мертвою

,

9704Людмилу Кулініч, яка зникла в Кіровограді ще 12 червня, знайшли мертвою. Дівчину задушили і закопали в посадці на околиці міста. Ймовірно до вбивства причетний 24-річний виходець із Новоукраїнського району, який нещодавно вийшов на волю за законом Савченко – замість 11 років він відсидів менше 5!

Майже три тижні рідні розшукували дівчину. Звернулися в поліцію, розклеїли по всьому місту оголошення, просили усіх, кому хоч щось відомо про зниклу, повідомити, адже вдома на неї чекали маленький син, батьки і чоловік. Але звістка, яку отримали рідні, приголомшила.

– Люду знайшли… Позавчора (1 липня – «КП»), закопаною в лісосмузі… – повідомив цивільний чоловік Дмитро. – Вона ввечері поверталася додому і побачила, що якийсь молодик намагається залізти у вікно чужої квартири. Він її теж побачив, накинувся на неї, вдарив по голові, а потім задушив…

Чоловік каже, злодій відтягнув тіло дівчини у лісосмугу неподалік будинку, у якому вони мешкали, і там закопав, а потім пішов до найближчого банкомату перевіряти банківські картки, які забрав із сумки Люди.

– Він сам вказав на місце, де її закопав… – з невимовним болем розповідає Дмитро і додає, убивцю затримала поліція за знімком, який зафіксував банкомат. З’ясувалося, він уже має судимості. Його звільнили за законом Савченко.

Оперативники взялися за пошуки зловмисника і вже за кілька годин встановили його особу та обставини злочину. Як з’ясувалося, раніше 24-річний житель Новоукраїнського району був ув’язнений за скоєння низки тяжких злочинів: згвалтування, замаху на вбивство та незаконного позбавлення волі, але відбув лише частину терміну покарання – його звільнили за законом Савченко.

Цього разу підозрюваний серед ночі вдерся у квартиру літньої жінки на першому поверсі, завдав їй кілька ударів по голові важким предметом і забрав телевізор. Затримали його після того, як продав техніку.

«За кілька тижнів зловмисник скоїв три звірячих розправи, у двох випадках приховав сліди злочину: влаштував пожежу у квартирі жертви та закопав тіло задушеної ним дівчини у лісосмузі. Після третього нападу на пенсіонерку, нелюд так само намагався уникнути відповідальності, позбувшись речових доказів, але його слідом вже йшли оперативники. В усіх випадках зловмисник вбивав потерпілих після невдалих спроб скоїти крадіжку чи пограбування. За попередніми даними, він може бути причетним ще до чотирьох розбійних нападів, п’ятьох грабежів та чотирьох крадіжок…», – повідомив на своїй сторінці у Facebook начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

«КП» також вдалося з’ясувати, що недосидів свої 11 років затриманий за тяжкий злочин – будучи ще сам неповнолітнім, він викрав дівчину, утримував її кілька днів, прив’язавши до дерева, і весь цей час гвалтував.

Наразі йому обрали запобіжний захід.

фото: із сімейного архіву
e-max.it: your social media marketing partner