У Кіровограді кішка взялася вигодовувати покинутих цуценят

, КП

9579В обласному центрі на вулиці Полтавській невідомі викинули четверо цуценят. Вони були настільки малі, що не могли самостійно їсти. Врятувала малих кішка.

– Підкинули цуценят, як розповідають сусіди, минулої п’ятниці. Принесла жінка з приватного сектору, що через дорогу від наших будинків, і просто висипала з коробки, як сміття, – розповідає Наталя Остроухова, яка опікується чотирилапими. – А ще кажуть, що вона майже щороку підкидає цуценят, замість того, щоб стерилізувати свою собаку.


Цуценята були ще зовсім малі і не вміли самостійно їсти. Вони б загинули, якби не кішка. Вона прийняла їх, почала вигодовувати й доглядати за ними.


– Кішка молода, також безпритульна, нещодавно окотилась. Але кошенята зникли. Вона прийшла майже відразу, щойно почула писк цуценят, почала їх годувати. З тих пір від них не відходить і дуже переживає, коли цуценят беруть на руки. За цей час малі підросли, вчаться гавкати, стали дуже рухливі і починають їсти корм. Якби не кішка, то навряд чи вижили б, – зауважує співрозмовниця «КП».


Небайдужі містяни облаштували кішці будиночок.


– Дуже тішать діти, вони облаштували у напівпідвалі будиночок із коробки, хтось приніс стару ковдру і подушку, відразу відчувається правильне батьківське виховання. Думаю, виростуть добрими і чуйними людьми. Ну, а моя справа - прибирати там і годувати все котячо-собаче сімейство, – каже Наталя.


Жінка полюбила цуценят і кішку, але зізнається, забрати собі не може, бо вдома вже є троє котів, яких теж свого часу підібрала на вулиці. Тому зараз Наталя шукає для чотирилапих нових господарів.


– Якщо не можете забезпечити кожному народженому від ваших собачок чи котиків будинок, ласку, нормальні умови життя, стерилізуйте їх, а не викидайте потомство на вулицю. Адже вони або помруть у муках від голоду, спеки чи холоду, або отримають каліцтва від автомобілів чи садистів, яких вистачає у кожному місті. На щастя, вчора вже одне цуценя забрали. Залишилися ще один хлопчик і дві дівчинки. Було б добре знайти усім гарних господарів. Якщо у когось є бажання подарувати тепло домашнього затишку малюкам, не купуйте породистих, візьміть бездомного або в притулку, це найбільш вдячні, люблячі і віддані серця, – звертається Наталя і додає, що було б добре прилаштувати і саму кішку. – Я вже за стерилізацію домовилася, сама заплачу гроші, коли вона припинить годувати цуценят. Вона така чудова, добра, увесь час ластиться.


Тих, хто бажає стати новим господарем для врятованих цуценят або кішки, просять звертатися за телефоном: (098) 709-78-44 (Наталя Остроухова).

 

Нагадаємо, у Кіровограді триває збір підписів під петицією до міської влади, яку ініціювала редакція газети «Кіровоградська правда», про надання дозволу на встановлення на розі вулиць Шевченка та Великої Перспективної пам’ятника негласному символові міста, почесному «собачому» громадянину – псу Каштану.

 

Підтримати петицію можна за посиланням.

 

957395749575957695779578

e-max.it: your social media marketing partner