Кіровоград став містом, де колекціонери одночасно встановили 11 рекордів!

,

9472Ляльки-неваляйки, листівки, стендові моделі, гасові лампи та ще чимало інших експонатів колекціонери Кіровограда представили у Льотній академії й здобули звання рекордсменів.

Рекордсменом за кількістю колекцій став ініціатор й одночасно організатор заходу Ігор Шатохін. На його рахунку чотири здобутки, в тому числі як автора найбільшої колекції стендових моделей бойової техніки, зроблених із паперу.

– Це наш колективний рекорд. Дуже задоволений, що наше рідне місто отримало другий титул. Танцювальна столиця України і зараз Місто-рекордсмен, перше в Україні, – радіє здобуткам Шатохін.

Серед рекордсменів і Вадим Лефтор. «КП» він відомий як ідейник астрономічної майстерні і вуличних спостережень у телескоп за зірками в обласному центрі. Втім рекордсменом він став завдяки захопленню збирати ляльки-неваляйки.

– Наша сім’я збирає їх десь років сім. Ідея колекціонування виникла несподівано, коли ми на горищі знайшли одну маленьку неваляйку. Так із дружиною вирішили присвятити себе досить цікавому, унікальному виду колекціонування, – ділиться він.

Також Книга рекордів України відзначила Вадима Кащенка. Більше 30 років він збирає значки, знаки і медалі на медичну тему.

– Цей знак – орден Пирогова, – показує колекціонер найдорожчий екземпляр із діамантами. – Ним нагороджують лікарів хірургічного профілю, які мають статус не менше директора інституту і, крім професійної діяльності, обов’язково повинні займатися громадською діяльністю. Знак номерний, дуже рідкісний.

Серед тих, чиї прізвища також потрапили до Книги рекордів України, – Євген Василевський із колекцією металопластики та Сергій Ворона, який назбирав півтори сотні гасових ламп 19-20 століть.

Аби досягнення кіровоградців можна було зафіксувати як рекорди, спочатку відбулася експертиза.

– Намагаємося дізнатися, що схоже робиться в нашій країні, в світі... Якщо самодосягнення претендує на рекордне звання, можна переходити до реєстрації. Тобто, в даному випадку всі колекції порахували, визначили точну кількість експонатів у кожній і в підсумку зафіксували в Книзі рекордів України в категорії колекцій, – пояснив представник Книги рекордів України Ігор Підчібій.

 

фото: Христина Кожа, glau.kr.ua

 

94749473947694759477

e-max.it: your social media marketing partner