Кіровоградець робить меблі з автомобілів

, Олена Сідорова

9323Меблі з автомобілів досить давно популярні в Європі та Америці, втім до України ця хвиля моди лише докочується, а в Кіровограді – автомеблі взагалі здаються дивиною. Втім цим цікавим напрямком у дизайні вже зайнявся 36-річний житель обласного центру Андрій. Він працює водієм, а у вільний від роботи час створює авторські дивани, тумби, столи та ще чимало іншого у своєму гаражі.

Андрій розповідає, таке захоплення у нього з’явилося менше року тому.

– Вперше побачив таку красу на одній із автозаправних станцій, – каже чоловік. – Там у вбиральні умивальники стояли в титанових дисках, а кран – звичайний заправний пістолет. Мене це зацікавило. З інтернету дізнався, за кордоном це популярно. В Україні – майже ніхто таким не займається, знайшов буквально кілька робіт із Дніпра і Одеси. Спробував сам, здається, пішло.

За цей час Андрій устиг зробити на замовлення шість ексклюзивних виробів для дому та офісу, які додають інтер’єру динамізму, брутальності й унікальності.

– Робив столи з моторів і колінвалів. Вмонтовував бампер від «Жигулів» у тумбочку в ванній кімнаті. Робив диван із «Копійки» з підсвіткою, яка працює від розетки, – перелічує свої витвори співрозмовник «КП».

Для корпусу меблів Андрій використовує автомобільні запчастини, які купує на авторозбірках або в інтернеті, для каркасу – деревину, для обшивки – шкіру.

– Є великий автошоп у Харкові, там можна знайти що завгодно, – ділиться чоловік. – Що стосується ЗІЛа або двигуна ГАЗ-53 – в Кіровограді легко знайти на будь-якій прийомці. Фарбувати деталі мені допомагає друг, бо я це робити не люблю. Якщо треба щось шити – це роблю сам на старій швейній машинці.

Закупівля матеріалів часто буває дорогою, констатує співрозмовник «КП». Тому ціна готового виробу залежить від обраних деталей.

– Наприклад, у мене замовляли для офісу диван із задньою частиною Мерседеса 90-х років. Так лише ця деталь обійшлася в 500 доларів, – зазначає майстер. – Але замовники хотіли саме з Мерседеса. А бажання клієнта – закон. За відгуками, той диван усіх в офісі вражає, всім подобається, всі хочуть сфотографуватися на ньому. Столики обходяться близько ста доларів, а то й дешевше. Крило з «Жигулів» коштує 300-400 гривень. А за саму роботу взагалі я беру небагато.

Час на виготовлення – кілька тижнів. Якість і надійність продукції – головний принцип роботи. Ідеї підкидають самі замовники.

– Люди кажуть, що їм хотілося б бачити. Далі раджу, як краще можна зробити, які деталі використати, як оформити. У мене є така ідея, якби у нас кафе в байкерському стилі відкривали, то було б прикольно біля барної стійки оформити крісла з сидінь на мотоцикли. Хотів пропонувати людям із деталей мотоцикла вироби для садового інтер’єру. Але треба врахувати, що мотоцикли недешеві. У кращому випадку це буде з МТ 50-60 років. Можна і світильники… Та що завгодно!

Цікавляться такими виробами, зазначає Андрій, зазвичай заможні люди. Також замовляють на подарунки для креативних друзів.

– Не у кожного інтер’єр дозволить вписати такий незвичний виріб. Та й не кожен може собі дозволити таку покупку, – додає чоловік. – Брали в мене із Західної України, замовляли і з Кіровоградщини. В основному це фермери.

Нині Андрій займається виготовленням меблів під індивідуальне замовлення. Каже, розширить проект у тому випадку, якщо буде попит.

– Зараз замовлень небагато. Але займатися мені цим цікаво. Можу зробити що завгодно, що забажає клієнт, до кожного можна знайти підхід. Ідей на майбутнє – безліч, побачимо, чи підхоплять у нас таку ініціативу, – підсумовує Андрій.

фото: надані героєм

 

9324 9329

9327

9325 9326

9328

e-max.it: your social media marketing partner