Школяр із Помічної встановив рекорд України з качання пресу

, Олена Сідорова

887912-річний Антон Колесов із Помічної потрапив до Книги рекордів України, встановивши рекорд із качання пресу. В ефірі шоу «Україна має талант. Діти-2» хлопчик, який не мав спеціальної підготовки, зробив за один підхід 4511 безперервних вправ на прес за дві години! Як це було – розповів він «КП».

Антон навчається у школі №1 в Помічній. Ходить до шостого класу. Зізнається, ідея встановити рекорд з’явилася від байдикування. Перед виступом тренувався не більше трьох тижнів.

– Прес почав качати, бо мені було скучно, – каже він. – Лежав на дивані і якось прийшла така ідея. Вирішив узяти участь, щоб реалізувати і показати себе.

Антон зайшов на сайт шоу «Україна має талант», заповнив анкету, а вже потім сказав рідним про свій намір.

– Спочатку мама хвилювалася, а потім погодилася­ зі мною поїхати на шоу, – каже співрозмовник «КП». – Узагалі мене ніхто ніколи не змушував займатися спортом. У мене хороша загальна фізична підготовка. Ходив на карате, дзюдо, займався футболом і плаванням, дідусь боксу вчив. Після того, як встановив рекорд, прес сильно болів. А взагалі тренування були нескладними. Вдома максимум робив три тисячі скручувань.

Мама малого рекорд­смена – Наталія – констатує, син у неї дуже самостійний і цілеспрямований. У школі навчається добре, любить математику, захоплюється модульним орігамі, ходить у музичну школу – грає на скрипці й гітарі. У ньому, на подив, поєднується і посидючість, і рухливість.

– Коли мені подзвонили зі шоу, спитали, чи я знаю, що син подав заявку на участь, я була здивована, – ділиться мама хлопчика. – Бо одразу всерйоз не сприйняла, коли він мені сказав про цю ідею. А оскільки подзвонили, то вже діватися було нікуди. Спочатку сварилася на нього, щоб він собі нічого не зірвав від такої кількості­ вправ. Якби займався довше, то міг би і більше накачати.

Судді шоу «Україна має талант» були вражені, звідки в хлопця стільки сили волі і витримки.

– Ти безумовно молодець! Ти приклад для тих, хто хоче почати качати прес, – сказав в ефірі Ігор Кондратюк.

Втім далі участі у проекті­ хлопчик не братиме, оскільки ті, хто б’ють на сцені рекорди, на цьому і зупиняються.

– Я стільки кроків за день не роблю! Чудово, що вся країна тебе побачила. Думаю, хлопці, дивлячись на тебе, почнуть займатися спортом. А ми тебе чекаємо з новими рекордами, – прокоментував ведучий Дмитро Танкович.

У майбутньому Антон мріє стати футболістом і хоче побити світовий рекорд із качання пресу. Для цього йому потрібно буде зробити більше дев’яти тисяч вправ.

 

8880

e-max.it: your social media marketing partner