«Центргаз» шокував споживачів новими боргами у платіжках

,

8878У квітні споживачі газу отримали нові квитанції для сплати за послугу. Новація не так би вразила, якби чи не в кожній квитанції вказувалася заборгованість. Сумлінні платники природно обурилися – звідки вона взялася, якщо справно розраховуються?! Аби з’ясувати, ось уже кілька днів поспіль люди атакують абонвідділ ДП «Центргаз».

– Отримала квитанцію за газ, а в ній зазначено, що у мене борг 65 гривень. Звідки він узявся, якщо я сумлінно щомісяця плачу за лічильником. Нещодавно ходила у «Центргаз», міняла абонкнижку і звіряла платежі, ніякого боргу не було. А тут за два місяці я щось завинила? Вони вже не знають, як тим бідним людям руки виламати, деруть останню шкуру, – обурюється­ кіровоградка Тетяна і додає, хотіла з’ясувати, звідки взялася заборгованість, але побачила в абонвідділі підприємства стільки люду, що махнула рукою і пішла.

Звідки у кіровоградців, мов гриби, виросли борги, «КП» запитала у заступника директора ДП «Центргаз» Михайла Савченка.

– Не всім споживачам у квитанціях вказана заборгованість за газ. Більше половини кіровоградців, у яких є переплата, отримали платіжки з нульовою сумою до сплати, – коментує Михайло Савченко і пояснює, Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, вимагає від кожного споживача щомісяця до п’ятого числа повідомляти фактичні показники лічильника для нарахування плати. Якщо споживач повідомив показники, йому нараховуватиметься сума до сплати за фактично спожитий обсяг газу. Якщо ні – здійснюватиметься прогнозоване нарахування за визначеною формулою. У такому випадку оплата може не відповідати фактичним обсягам спожитого газу.

– Чому у деяких квитанціях вказана заборгованість? Рахунки люди отримали у квітні станом на 31 березня. Вони могли на початку місяця вже оплатити комунальні платіжки, але у квитанції цей поточний платіж вказаний як заборгованість. Тому хвилюватися не потрібно, адже комп’ютерна програма все враховує і фактично цієї заборгованості не існує. У квитанціях все чітко пояснено, чому люди не зрозуміли, мені не відомо, – дивується­ заступник директора «Центр­газу» і додає, якщо у споживачів немає лічильника, у квитанції вказана оплата за чинним тарифом. – Якщо хтось не має лічильника газу і отримав квитанцію з заборгованістю, отже вона там дійсно є.­ Таким споживачам варто прийти до абонвідділу і провести звірку.

 

фото: Олександр Гранат

e-max.it: your social media marketing partner