Америка побачила малюнки українських дітей

, КП

8433Про ініціативи кіровоградського галериста Миколи Цуканова «КП» розповідала неодноразово. Він відомий не лише як заснов­ник єдиної приватної в обласному центрі галереї «Єлисаветград», а як той, хто ще й активно несе образотворче мистецтво в маси. Взимку Микола Цуканов запропонував Українській федерації у США провести виставку дитячих малюнків із усієї України. Та підтримала ідею і роботи учасників всеукраїнського конкурсу «Щаслива дитина – квітуча Україна», який теж таки організував кіровоградець, відправилися за океан.

– Торік наші виставки пройшли у семи країнах світу. Цьогоріч – у трьох: Канаді, Китаї та США. Нещодавно я отримав листа від віце-президента Української Федерації Америки Тараса Левицького, в якому він дякує за малюнки і каже, що федерація зберігатиме цю виставку для експозиції в Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку, Конгресі США у Вашингтоні та у Філадельфії. Обіцяє надіслати фото й відео, як усе відбуватиметься, – розповідає галерист.

«Щиро дякую за прекрасну виставку малюнків українських дітей. Українська Федерація Америки зберігатиме її для заходів, запланованих цього року в Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку, Конгресі США у Вашингтоні…

(…)Пане Миколо, я особисто впевнений у тому, що ви відіграєте значну роль в Україні. Українське мистецтво та культура підтримували життя українських діаспор під час еміграцій у 1880-х,­ 1920-х, 1945-му і сьогодні. У важкі часи мистецтво, музика та хореографія надавали чітку культурну ідентичність, необхідну людям… Щоб усвідомлювати, хто вони насправді…», – йдеться у листі.

Цуканов зізнається, на таку оцінку власної роботи не очікував.

– Звичайно ж ми не очікували, що отримаємо таку високу оцінку нашої роботи. Що наше посольство, галерея «Єлисаветград» і малюнки українських дітей представлятимуться на такому високому рівні… Удвічі приємніше, що наша робота допомагає підняти імідж країни. Це означає, що ми рухаємося у правильному напрямку, а назва конкурсу відповідає нашим цілям, – говорить засновник галереї «Єлисаветград» і сподівається, що співпраця з Америкою триватиме й надалі. – Те, що в трьох місцях, та ще й яких, пройдуть наші виставки, свідчить багато про що. Проситимемо Тараса Левицького зробити все можливе, аби й Україна побачила роботи американських дітей. Інші плани поки не обговорювали, але точки дотику однозначно будуть і співпрацю продовжимо.



e-max.it: your social media marketing partner