Я хочу стрибнути! Я не хочу жити! У Кіровограді врятували жінку, яка намагалася викинутися з вікна багатоповерхівки

, КП

8278Біда ледь не сталася наприкінці минулого тижня по вулиці Волкова. Близько сьомої вечора сусіди повідомили, що 35-річна жінка хоче викинутися з вікна сьомого поверху. Протягом двох годин правоохоронці разом із рятувальниками вмовляли її від суїциду і зрештою вмовили.

Усе сталося близько сьомої вечора. На 102 зателефонували сусіди жінки і повідомили, що та сидить на підвіконні сьомого поверху, звісивши ноги, й істерично кричить: «Я хочу стрибнути! Я не хочу жити!».

Уже на місці копи довго намагалися встановити контакт із самогубцею – та зачинилася в квартирі – однак безрезультатно. Вселяла надію наявність номера телефону, який дав сусід. Останній розповів, що хвилин за 10-15 до інциденту жінка привела до нього сина і попросила пригледіти.

– Її емоційний стан був нормальний і сусід нічого небезпечного не запідозрив, – говорить заступник командира роти патрульної поліції №3 Олександр Заніздра, який був активним учасником порятунку жінки.

Додзвонитися до самогубці пат­рульним удалося з п’ятої спроби. Проте говорити з ними жінка не стала, неочікувано заявила, що помилилися номером, що не проживає за вказаною адресою і не розуміє, про що йде мова.

Тоді, розуміючи, що можуть бути летальні наслідки, поліцейські викликали підмогу – швидку і рятувальників. Прибув на місце і психолог.

– Десь о дев’ятій вечора жінка все-таки вийшла на контакт. Близько години ми утрьох по черзі – я, моя колега і психолог – спілкувалися з нею по телефону. Казали, що вона молода, що їй лише 35 і все життя попереду… Що в неї син. Питали, на кого вона його покине. Що держава не зможе нормально забезпечити дитину. Що він до кінця життя згадуватиме матір і, мабуть, не завжди добрими словами... Що залишила одного в такому віці. Казали, що самогубство – не вирішення проблеми. Що стрибають слабаки, що усім важко, суїцид – гріх… – пригадує той день Олександр Заніздра.

Зрештою, такі вмовляння вплинули на жінку і та відчинила двері.

– Коли вона нам відчинила, то вже заспокоїлася. Більше того, заявила, що сусіди її не правильно зрозуміли! А не відчиняла, бо було соромно, що про неї подумають люди… Бо приїхали поліцейські, рятувальники, швидка… Запевняла, у неї все гаразд, – продовжує співрозмовник «КП». – Дякувати Богу, все закінчилося добре. Єдине, вмовили жінку передати сина на якийсь час мамі.
e-max.it: your social media marketing partner