Світловодський ювелір упізнав у телесюжеті вкрадені у нього вироби

, Олена Сідорова

8061Власник світловодського ювелірного магазину «Діамант» Олександр Резнічук, який пограбували торік у жовтні буквально за три хвилини, побачив свій товар у телевізійному сюжеті про те, як одеські прикордонники вилучили більше кілограма золотих прикрас, котрі намагалися перевезти з Молдови в Україну в банці з-під кави. Своє золото, каже Олександр, упізнав одразу.

Як повідомляють у Держприкордонслужбі України, на пункті пропуску «Тимкове», що на кордоні з Молдовою, прикордонники виявили 1,2 кілограма виробів із металу жовтого кольору.

Автомобіль «Фіат» слідував через пункт пропуску на в’їзд в Україну біля восьмої години ранку. Водій автівки, громадянин України, разом із яким їхав громадянин Молдови, намагався перетнути кордон через «зелений коридор». Втім прикордонники помітили, як той надмірно хвилюється і вирішили оглянути машину ретельніше.

Під час огляду між сидінням прикордонники знайшли металеву банку з-під кави та пакетики, в яких знаходилися ювелірні вироби, вагою більше кілограма. Частина виробів були з бірками 585 проби. Водій і пасажир намагалися заперечувати свою причетність до знайденого.

Одразу після виходу сюжетів про вилучення цих прикрас на всеукраї­н­ських каналах, власник обнесеної «ювелірки» зателефонував «КП». Він розповів, що впізнав коштовності. Проте про їхнє вилучення поки ніхто його не сповістив.

– По телевізору побачив сюжет, в якому мелькнули вкрадені з нашої «ювелірки» вироби. Впізнав каблучку, – розповідає «КП» Олександр Резнічук. – Потім мені подзвонила наша працівниця, вона впізнала підвіску. Я зателефонував слідчому, сказав, що побачив свої вироби. Він мені відповів, що то не наші, бо везли їх не з України в Молдову, а навпаки. Але вироби наші! Ми їх упізнаємо навпомацки з закритими очима! Ланцюжок із пластинками нам робили на спецзамовлення, такого більше ніде немає. Видно, що вироби нові. 1270 грамів – це рівно четверта частина того, скільки у нас вкрали… Як тепер довести, що це моє?!

Нагадаємо, «КП» вже розповідала історію пограбування магазину «Діамант» – його обнесли серед білого дня на очах у десятків перехожих. Винесли з магазину коштовностей на шість мільйонів гривень. Опісля злочинці кинулися грабувати іншу ювелірну крамницю – «Аметрин». Втім там несподівано для себе отримали відсіч охоронця. Поранивши його, грабіжники втекли. Власник «Діаманту» переконаний, грабіжникам допомагала поліція охорони, бо не поспішала на виклик. Натомість правоохоронці всі звинувачення на свою адресу відкидають.

Наразі, розповідають «КП» в управлінні Нацполіції Кіровоградщини, у рамках кримінального провадження за статтею 187 Кримінального кодексу – розбійний напад – тривають слідчо-розшукові заходи, спрямовані на встановлення причетних до скоєння злочину.

– Якщо громадянин має підстави вважати, що вилучені у сусідній області прикраси – викрадені з його крамниці, йому необхідно звернутися з письмовим клопотанням до слідчого, після чого інформація перевірятиметься, – додала речник Нацполіції в області Віталіна Бевзенко.

фото: Держприкордонслужба України
e-max.it: your social media marketing partner