У Новомиргороді особливі учні змоделювали і зшили сукню для Весни

, КП

7992Учні Новомиргородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату інтенсивної педагогічної корекції І-ІІ ступенів разом із учителем Інною Ярмаковською упродовж кількох тижнів готувалися до зустрічі Весни. На уроках трудового навчання вони власноруч зшили їй сукню.

– Це ще один творчий проект, який втілили наші особливі діти. Особливі у всіх сенсах цього слова. Адже у нашій школі переважно навчаються діти, які потребують корекції психофізичного розвитку. Але це розумні, талановиті дітки. Сьогодні у нас буде свято з нагоди 8 Березня, до нас прийде дівчинка-Весна, сукню та обідок на голову для якої ми пошили власноруч, – розповідає «КП» Інна Ярмаковська.

Над створенням сукні працювали переважно учні старших класів. Дівчатка зробили ескіз, потім його доопрацювали вже з учителем, а далі взялися до основної роботи – пошиття.

– Саму сукню вирішили зшити з зеленого атласу. А поділ оздобити квітками, зробленими в техніці канзаші, – з гордістю про своїх вихованців розповідає співрозмовниця «КП».

7993Учитель пояснює, завжди намагається долучити до творчості всіх учнів. Каже, такі заняття для особ­ливих дітей дуже корисні – розвивається моторика рук, піднімається настрій, діти проявляють свою фантазію, креативність, творчість.

Сукня для дівчини-Весни – не перша робота юних умільців.

– Ми дуже багато шиємо для нашої школи на новорічні свята, й для решти шкільних заходів намагаємося допомагати – власними силами виготовляємо костюми, різні поробки. Ось нещодавно дівчатка шили хлопчикам метелики, в яких вони потім виступали, – продовжує Інна Ярмаковська.

Радіють такій зайнятості й самі школярі. Причому справа припала до душі не лише дівчаткам.

– Працюють дуже охоче. Хлопці настільки гарні картини вишивають… Дуже багато наших робіт в обласному ДЮЦі. А лялька-мотанка учнів перемогла в конкурсі на обласному рівні і її направили в Київ, – підсумувала вчитель.

фото: надане школою

 

e-max.it: your social media marketing partner