Ще в одній лікарні Кіровограда з’явиться відділення гострої судинної патології

, КП

7918У Кіровоградській міській лікарні швидкої допомоги у травні-червні запрацює неврологічне відділення гострої судинної патології. Головний лікар закладу Валерій Скороход пояснює, це важливий крок, адже тепер «сердечники» отримуватимуть кращу медичну допомогу.

– Насправді в обласному центрі велика смертність від інсультів. За рік від неврологічних захворювань помирає близько 120 людей, – зауважує Валерій Скороход.

Він розповідає, у лікарні вже підготували приміщення для відділення та проводять там необхідні роботи.

– Зараз в одному з приміщень лікарні триває ремонт. Вже є деяке обладнання та список того, що планується придбати. У нас буде томограф, адже щоб діагностувати інсульт, необхідно в першу чергу зробити комп’ютерну томограму. Зараз же для такої процедури потрібно доправляти хворого або в онкодиспансер, або в обласну лікарню чи в «Ацинус». А нашими дорогами трясти людину з інсультом – небезпечно. Тут усе буде на місці. Це велика перемога, – радіє голов­ний лікар.

Очільник медзакладу розповідає, нині у лікарні щодня проводять півтора десятка операцій. А за рік лікарня приймає загалом близько 12 тисяч хворих!

Наразі у лікарні працює понад півтисячі спеціалістів. Лікарі за рік провадять близько 11-12 тисяч складних операцій. Вони кажуть, обладнання дозволяє здійснювати оперативне втручання на найсучаснішому рівні – це, з-поміж іншого, й ендопротезування, й операції на очах.

– Хірургами у нашій лікарні працюють, можна сказати, ті, хто обрав цю професію саме за покликанням. Вони щедро діляться своїм досвідом, передають його молодим спеціалістам, до нас ідуть ті, хто хоче навчитися великої, серйозної хірургії, – радіє свіжій крові очільник медзакладу, але в той же час констатує, головні хірурги лікарні працюють нині здебільшого на ентузіазмі. – У нас двірник із мітлою, який не несе такої відповідальності, як лікар, отримує 3200 гривень. А хірург із п’ятирічним стажем, який відповідає за людське життя, – 2800... І він не йде додому, коли закінчилася його зміна. Якщо, наприклад, робочий день у нас до 15:00-16:00 години, то і в 17:00 і в 18:00 оперативні втручання продовжуються, адже це жива людина і їй потрібно допомогти. Тому лише лікар за покликанням працюватиме у таких умовах і, не дивлячись на все, любитиме свою роботу.

фото: Олена Карпенко
e-max.it: your social media marketing partner