Учень із Олександрії придумав, як добувати енергію з атмосфери

,

7888Данило Чесницький – учень 10-В класу НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа», вихованець секції Малої академії наук «Технологічні процеси та перспективні технології» здобув право навчатися у літньому таборі S’Сool LAB (Швейцарія). Із понад двох тисяч претендентів на нав­чання у таборі, які брали участь у всесвітньому рейтингу, він блискуче захистив проект «Видобування електроенергії з атмосфери» і став єдиним переможцем із України.

– Заявки на цей конкурс подали 2600 школярів з усього світу. Але на навчання обрали тільки 24 найталановитіших учнів, серед яких і наш вихованець, – розповідає «КП» директор нав­чального закладу Олександр Авраменко і з гордістю додає, проект Данила Чесницького визнали кращим. До того ж, захищав хлопець свою роботу англійською!

Керівник школи каже, Даня дуже здібний учень, у школі посилено вивчає іноземні, а почесну перемогу здобув у галузі технологій. Цей інтерес у хлопця розвинула керівник секції «Технологічні процеси та перспективні технології» Малої академії наук Світлана Піскова.

– Я майже рік працював над проектом. Було цікаво шукати нові способи і технології видобутку електроенергії з атмосфери, – ділиться враженнями Данило Чесницький. – Узяти участь у конкурсі мені запропонувала науковий керівник Світлана Вікторівна і я з радістю погодився. А коли отримав відповідь, що моя робота визнана кращою і успішно пройшла до фіналу, – дуже зрадів, адже переможців запросили на два тижні на навчання у Швейцарію.

Даня каже, дуже хоче поїхати, адже така нагода для нього – це щасливий квиток. Щоправда, яку професію обере у майбутньому, – ще не визначився.

– Куди далі йти вчитися – питання поки відкрите. Але ми вже дуже гордимося нашим сином і його досягненнями, – зізнається мама хлопця – Світлана Геннадіївна і додає, що Данило завжди тішив батьків навчанням на відмінно. – Він – інтелектуальний хлопчик, постійно бере участь у різних конкурсах. Завжди підтримуємо його, бо вважаємо, що у житті все згодиться. Звісно і на перемогу у цьому конкурсі ми дуже розраховували. Інтерес до технологій, напевно, у нього від дідуся, той теж любив усякі розробки, раціоналізаторські ідеї.

– За умовою організаторів конкурсу, навчання у літньому таборі S’Сool LAB безплатне. Усі витрати організатори беруть на себе. Можливо, буде потрібна якась фінансова допомога, то, звісно, ми її організуємо, бо хочемо, щоб наш учень поїхав на це навчання, – зауважує директор школи Олександр Авраменко.

– Я дуже хочу поїхати до Швейцарії, адже там, крім нав­чання, побачу ще й адронний колайдер, – ділиться мрією юний винахідник.

S’Cool LAB Summer Camp проводить навчання для учнів старшої школи щорічно. Упродовж двох тижнів слухачі зможуть узяти участь у дослідженнях із фізики. Окрім лекцій і практичних занять, організатори також пропонують учасникам власні науково-дослідницькі проекти, а також відвідини найбільшої у світі лабораторії фізики високих технологій CERN.

фото: надане героєм
e-max.it: your social media marketing partner