Молодь втілює мрії бабусь і дідусів на Кіровоградщині

, Олена Сідорова

7554«КП» уже розповідала про молодих кіровоградців, які взялися змінювати світ. Небайдужі жителі обласного центру торік дали старт проекту­марафону «Мрія не старіє», у рамках якого втілюють бажання бабусь і дідусів, яким досі не судилося збутися. Такий проект – унікальний для Кіровоградщини. Саме за це його координатор Єлизавета Булгачова отримала відзнаку «Герой «КП».

Мрія 1
Першою на собі відчула магію здійснення бажання 75­річна олександрійка Світлана Омельчикова, яка понад усе мріяла про справний мобільний телефон. Адже старий вийшов із ладу, відтак телефонувати рідним було все складніше.

7557– Її старий мобільний телефон мав проблеми з акумулятором, він постійно вимикався. Але знайшовся небайдужий хлопець Євген і став чарівником для цієї бабусі, – розповідає Єлизавета Булгачова. – Це було повною несподіванкою для нашої мрійниці, адже вона раніше казала, що не вірить ані в дива, ані в чарівників.

Координатор проекту каже, переконати літніх людей у тому, що цей світ ще здатний на приємні несподіванки, що існують люди, яким небайдуже, зреш­тою, що мрії можуть збуватися, дуже важко.

– Я приїхала в Олександрію, зібрала бабусь і попросила, аби вони написали на папері про свої мрії. Вони почали говорити: «Та ну, які мрії? Ми вже не в тому віці…». Дуже непросто було випитати про їхні заповітні бажання... Але ми хочемо довести, що дива існують, – додає Єлизавета.

7555Мрія 2
Ще одна мрія, за реалізацію якої взялися волонтери, належить Івану Корольову з села Клинці Кіровоградського району.

– Починалося все дуже цікаво! – пригадує Єлизавета. – Ми отримали анкету, в якій дідусь 1937 року народження мріяв про санчата! Він навіть розповів, що в дитинстві замість санок мав «льодянку» (заморожували коров’ячий гній і на ньому каталися). Коли Надія Делістьянова почула цю історію, одразу сказала, що здійснить мрію діда. Більш того, сама поїхала в Клинці, щоб особисто вручити мрійнику санки. Яка це була тепла зустріч! Іван Петрович розповів нам про своє дитинство, як він любив кататися. І тут йому Надія винесла подарунок. Бачили б ви, як він зрадів! Пообіцяв нам, що обов’язково піде на гірку і з’їде зі словами: «Мрії збуваються!».

Мрія 3
7556Третя реалізована мрія – телевізор для Олени Кудрі з Кіровограда. Бабусі вже далеко за сімдесят і протягом останніх семи років вона не ходить. Хоча зберігає дух оптимізму. Коли волонтери запитали у неї, чи вірить вона у диво, та відповіла: «Вірю. Можливо, коли­небудь я знову зможу ходити!».

До проекту бабуся звернулася одна з перших. Мріяла про телевізор або радіо. Коли дізналася, що в її мрії знайшлися чарівники, заплакала.

– Було дуже зворушливо, коли ми занесли телевізор і поставили його посеред кімнати. У нового телевізора є пульт, побачивши який Олена Дмитрівна жахнулася зі словами: «Як же я ним користуватимуся, якщо ніколи в руках не тримала?!». Ми подарували щастя ще одній людині. Це так чудово, коли є можливість і бажання дарувати радість. Вірте, мрійте і все обов’язково збудеться! – наголошує Єлизавета.

Проект продовжиться і навесні. Наразі волонтери шукають чарівників, які допоможуть здійснити мрії ще двох бабусь – потрібна морозильна камера і бігова доріжка. Також нині активісти спільно збирають кошти, аби відвезти майже три десятки бабусь з усієї України на п’ять днів до Ізраїлю.

Якщо ви маєте в собі натхнення стати чарівником чи можете просто допомогти втілити мрії інших стареньких – не зайвою буде жодна копійка, яку можна переказати на картку «ПриватБанку»: 4731 2171 0263 2716 (Булгачова Єлизавета Романівна). Деталі за телефоном: (066) 414­17­66.

e-max.it: your social media marketing partner