Студенти з Кіровоградщини обшивають українську армію

,

7547Уже два роки поспіль студенти педагогічного університету та Кіровоградського ліцею побутового обслуговування відправляють на схід тисячі речей, пошитих власноруч. Теплі костюми, маскхалати, патріотичне спіднє – це ще не весь перелік, чим утеплюють бійців на сході.

Студенти кажуть, не припиняли шити навіть улітку. Головне аби був матеріал. Переконані, це найменше, чим можуть допомогти українським захисникам.

– Переповнюють емоції, бо хочеться надати бійцям бодай якусь підтримку. Ми безмежно вдячні за те, що спокійно живемо під мирним небом. Велика гордість за них переповнює, – говорить студентка педвишу Ірина Шило.

Майбутні педагоги кажуть, 45 хвилин і стільки ж сантиметрів тканини – й готове одне спіднє. А ще вони шиють термобілизну, балаклави, штани і кофти – аби підняти бойовий дух бійців, вшивають у все лампаси з національним орнаментом.

Ліцеїсти не відстають від студентів за обсягами допомоги. Так само розуміють – без допомоги з тилу хлопцям обороняти країну було б дуже важко.

– Минулого місяця пошили три десятки термоізолюючих костюмів – спідніх штанів і кофт. На пошиття такого костюму достатньо дня виробничого навчання, – ділиться майстер професійного ліцею побутового обслуговування Надія Стензя.

У ліцеї зауважують, допомагають усім, хто звертається. Тим часом волонтери наголошують, теплі речі на фронт потрібні постійно. Відтак закликають небайдужих жителів Кіровоградщини допомогти з матеріалами для пошиття – придбанням флісу. А ще готові прийняти старі ковдри та наволочки.

– Згодиться усе, з чого можна пошити необхідні нашим бійцям речі! – кажуть вони.

e-max.it: your social media marketing partner