На пересадку печінки Олександрові Ткаченку з Малої Виски потрібно 132 тисячі доларів

,

7381З Олександром Ткаченком із Малої Виски «КП» познайомилася років із сім тому. Тоді він працював секретарем тамтешньої міської ради. Олександр ще вразив своєю історією, адже професію лікаря­-гінеколога спочатку змінив на майстра меблів, а потім пішов у депутати. Молодий, завзятий, із вірою у краще… Нині родину Ткаченків спіткала несподівана важка біда. 37-річному чоловікові діагностували автоімунний цироз печінки. Врятувати життя Олександру може лише термінова повна пересадка органу, яку погодилися зробити лікарі у сусідній Білорусі. Тільки на операцію йому потрібно зібрати понад сто тисяч доларів! У родини таких коштів немає, тож дружина і три доньки звертаються до всіх небайдужих із проханням допомогти врятувати життя рідній людині.

– Хвороба виникла несподівано. Саша себе добре почував. Місяць тому відчув, що в животі виросла гуля і її стало навіть візуально видно, – розповідає дружина Олена. – Одразу звернулися у київську клініку Шалімова, де після тритижневих досліджень поставили діагноз – автоімунний цироз печінки. Це така форма цирозу, коли організм «з’їдає» сам себе.

Жінка каже, лікарі одразу сказали, що врятувати йому життя може тільки повна трансплантація органу. Проте в Україні таких операцій не роблять. Після пошуків закордонних клінік, позитивну відповідь отримали з Білорусі – там можуть знайти донора і пересадити печінку, але на операцію потрібно 132 тисячі доларів!

– Для нашої родини – це захмарна сума. Ми тільки за обстеження вже витратили понад 40 тисяч гривень. Я працюю у будинку культури, а Саша вже два роки мобілізований як медик, служить у районному військкоматі, крім того, виховуємо трьох доньок. Найменшій – сім років, – розповідає Олена і бідкається, що ця сума – тільки вартість операції, а ще потрібні додаткові витрати на проїзд, проживання і реабілітацію.

7382 Стан Олександра ускладнюють ще й багато побічних захворювань, викликаних основним. Зараз він на суворій дієті, проте це не лікує тяжку недугу, каже жінка і додає, що не допоможе і сегментарна трансплантація частини печінки, тільки повна пересадка органу. Лікарі не можуть з’ясувати причину виникнення хвороби, кажуть, можливо, в організмі відбувся якийсь збій, що й спровокувало такий блискавичний розвиток недуги, адже чоловік ніколи не зловживав алкоголем і вів здоровий спосіб життя.

– Мого Сашка знає багато людей і в Малій Висці, і за її межа­ми, – продовжує Олена. – Він працював лікарем­гінекологом у районній лікарні, потім секретарем міської ради. Завжди чуйний до людської біди, у будь­яку хвилину готовий допомогти і підтримати. А зараз ось сам потребує людської допомоги.

Трансплантацію печінки Олександру Ткаченку треба зробити якнайшвидше, бо у будь­який момент може відкритися внут­рішня кровотеча і призвести до непоправних наслідків.

Допомогти Олександру Ткаченку можна, перерахувавши кошти на карту «Приватбанку»: 4149 6258 1412 0901, (Ткаченко Олена Борисівна, дружина)

Телефон Олени: (095) 888-­43­-23

e-max.it: your social media marketing partner